Venezuela Baþkan Yardýmcýsý Rodriguez: Türkiye zor zamanlarýmýzda bize destek oldu
ABONE OL

Venezuela'da, Cumhuriyet'in 100. yýl dönümü dolayýsýyla Türkiye'nin Karakas Büyükelçiliðince etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet'in ilanýnýn 100. yýlý vesilesiyle baþkent Karakas'taki Panteon Nacional'de resepsiyon yapýldý.

Resepsiyona katýlan Venezuela Devlet Baþkan Yardýmcýsý Delcy Rodriguez, buradaki konuþmasýnda, Venezuela ve Türkiye'nin iki kardeþ ülke olduðunu belirtti.

Rodriguez, ülkesine uygulanan yaptýrýmlar karþýsýnda Türkiye'nin Venezuela'ya zor zamanlarýnda destek olduðunu söyledi.

Ýsrail'in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne yaptýðý saldýrýya da deðinen Rodriguez, "Ýsrail siyonist devleti tarafýndan Gazze'deki Türk hastanesine yapýlan saldýrý nedeniyle Venezuela, Türkiye ile dayanýþma halindedir. Filistin'de yaþananlar bir soykýrýmdýr." ifadelerini kullandý.

Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoðlu da "Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Venezuela'ya baðýmsýzlýðýný kazandýran Simon Bolivar'ý saygýyla anýyoruz." diye konuþtu.

Venezuela'ya uygulanan yaptýrýmlarýn kaldýrýlmasý gerektiðini kaydeden Karamanoðlu, Venezuela hükümetinin muhalefet ile Barbados Adasý'nda anlaþmaya varmasýna yönelik tebriklerini iletti.

Cumhuriyet'in kuruluþunun 100. yýlý kapsamýnda, Karakas'taki Kemal Atatürk Meydaný'nda, Türk ve Venezuelalýlarýn katýlýmýyla iki ülke dostluðunu simgeleyen aðaç dikimi gerçekleþtirildi.