Venezuela Devlet Baþkaný'ndan teþekkür mesajý
ABONE OL

Maduro, Twitter hesabýndan, törende Erdoðan'ý kutladýðý anýn fotoðrafýný paylaþarak, "Bu yeni dönemde, Türkiye için þüphesiz bir kalkýnma ve refah dönemi olacak, kardeþimiz Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a en iyi dileklerimi ve baþarý temennilerimi sunuyorum. Hükümetlerimizin ikili iliþkileri kardeþlik ve iþbirliði yolunda devam edecek." ifadesini kullandý.

Tören boyunca sosyal medya hesabýndan paylaþýmda bulunan Maduro, Türk ve yabancý konuklarla selamlaþtý.

Venezuela'nýn dünya haklarýnýn dostluðuna, dayanýþmasýna ve desteðine sahip olduðunu vurgulayan Maduro, "Direniþ, onur ve cesaret örneði bir vatan olan Bolivar'ýn oðullarý ve kýzlarýyýz. Yaþasýn barýþ diplomasimiz." dedi.

Maduro, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde düzenlenen törenin harika olduðunu belirterek, "Mevkidaþým, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn göreve baþlama seremonisi olaðanüstü ve etkileyici oldu. Tüm Türk halkýna selam olsun. Yeni bir refah ve zenginlik dönemi baþlýyor. Bolivarcý Venezuela Cumhuriyeti'nin kucaklamasýný kabul edin." deðerlendirmesinde bulundu.

Misafirperverlik için Türkiye'ye teþekkür eden Maduro, "Türkiye'yi takdirler karþýlýyorum, kardeþ halklar arasýnda dayanýþma ve iþbirliði içinde, ortak bir rotada birleþmiþ durumdayýz, haklarýmýzýn ortak refahý için ayný yolda ilerleyelim." þeklinde konuþtu.

  • venezuela
  • nicolas maduro
  • cumhurbaþkaný erdoðan