Venezuela, seçimlerde AB'ye gözlemci göndermesi için davette bulundu
ABONE OL

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Baþkaný Elvis Amoroso, düzenlediði basýn toplantýsýnda, baþta AB olmak üzere Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluðu (CELAC), Amerikalýlar Arasý Seçim Örgütleri Birliði, Birleþmiþ Milletler (BM), Afrika Birliði (AfB) ve Karayipler Topluluðu'na (CARICOM) ülkedeki seçimleri izlemesi için gözlemci yollamalarýný istediklerini söyledi.

Devlet baþkanlýðý seçimlerine uluslararasý gözlemcilerin katýlmasýný arzu ettiklerini belirten Amoroso, seçimi takip edecek heyetlerden ülkenin anayasasýnda belirtilen kurallara riayet etmesini istedi.

Devlet Baþkaný Nicolas Maduro, 4 Mart'ta yaptýðý açýklamada, "Binlerce kez tekrarlýyorum, Ulusal Seçim Konseyinin vereceði bütün kararlar bizim için kutsaldýr, üstelik sizi temin ederim ki devlet baþkanlýðý seçimi için belirlenen saat ve tarihte, ekip kazanýr, halk kazanýr ve Venezuela kazanacaktýr." ifadesini kullanmýþtý.

Amoroso, dünkü açýklamasýnda, devlet baþkaný seçimlerinin 28 Temmuz'da düzenlenmesi için oy birliðiyle karar aldýklarýný duyurmuþtu.