Venezuela'da yolsuzluk soruþturmalarý devam ediyor
ABONE OL

Telesur internet sitesinin haberine göre, Baþsavcý Tarek William Saab, yolsuzluða bulaþtýklarý gerekçesiyle PDVSA yetkilisi 9 kiþinin gözaltýna alýndýðýný belirterek, soruþturmanýn sürdüðünü kaydetti.

Yolsuzluk iddialarýnýn aydýnlatýlmasý için hükümetin kararlý þekilde destek verdiðini hatýrlatan Saab, "Zimmete para geçirme ve yolsuzlukla baðlantýlý þimdiye kadar 42 kiþi gözaltýna alýndý." ifadesini kullandý.

Gözaltýna alýnanlar arasýnda yargýçlar, üst düzey kamu görevlileri ve iþ adamlarýnýn da bulunduðu bilgisi paylaþýldý.

Saab, 26 Mart'taki açýklamasýnda, yolsuzluk soruþturmasý çerçevesinde aralarýnda çok sayýda lüks araç ile uçaðýn da olduðu çeþitli deliller ele geçirdiklerini kaydetmiþti.

NE OLMUÞTU

Venezuela Petrol Bakaný Tareck El Aissami, Venezuela Petrol Þirketine (PDVSA) yönelik açýlan yolsuzluk soruþturmasý nedeniyle 21 Mart'ta görevi býraktýðýný duyurmuþtu.

Venezuela Birleþik Sosyalist Partisi Baþkan Yardýmcýsý Diosdado Cabello da basýn açýklamasýnda, söz konusu yolsuzluk olduðunda kim olursa olsun herkesle yüzleþeceklerini söylemiþti.

Devlet kanalý VTV'nin haberine göre, Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Polisi, Ulusal Kripto Varlýklarý Müfettiþliði (SUNACRÝP) eski Baþkaný Joselit Ramirez'in yaný sýra iki yargýç ve bir belediye baþkaný PDVSA'ye yönelik yolsuzluk soruþturmasý kapsamýnda 21 Mart'ta gözaltýna alýnmýþtý.

Baþsavcýlýk ve tüm yetkililerin aktif iþ birliðiyle süreci yürüttüðünü belirten Devlet Baþkaný Nicolas Maduro, "Doðru ve büyük bir görev üstlendik, nerede olursa olsunlar, nereden gelirse gelsinler ve neye inanýrlarsa inansýnlar halktan çalanlarla mücadele edeceðiz." ifadesini kullanmýþtý.