Wall Street'te Türk bayraðý göndere çekildi
ABONE OL

Geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, Türk Bayraðý bu yýl 23. defa, Wall Street bölgesindeki meþhur boða heykelinin de bulunduðu Bowling Green Park'ta, büyük bir coþkuyla göndere çekildi.

40. Geleneksel Türk Günü Yürüyüþü münasebetiyle düzenlenen törende Türkiye'nin Birlemiþ Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, New York Baþkonsolosu Reyhan Özgür, BM Daimi Temsilciliði Askeri Danýþmaný Albay Özcan Kuzey ve Albay Mehmet Balcý, TADF Baþkaný Gülay Aydemir ve bazý dernek temsilcileri ile Türk vatandaþlarý hazýr bulundu.

Baþkonsolos Reyhan Özgür, basýna yaptýðý açýklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yýlýný kutladýðýmýz 2023'te 19 Mayýs'ta Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramý vesilesiyle bütün vatandaþlarýmýzla ve yabancý dostlarýmýzla birlikte New York Wall Street'te þanlý bayraðýmýzý göndere çektik. Çok coþkulu bir kutlama yaþadýk." dedi.

Özgür, sergilenen birlik ve beraberliðin Türk Amerikan toplumunun "ABD'de edinmiþ olduðu yeri göstermesi bakýmýndan" oldukça önemli olduðunu belirtti.

Türk Bayraðýnýn ABD bayraðý ile birlikte Bowling Green Park'ta göndere çekilmesinin ardýndan, Ýzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneði Dans ve Folklor Ekibi ile Ankara Seðmenler Gösteri Ekibinin danslarýný Türk seyirciler kadar Amerikalý vatandaþlar da coþkuyla izledi.

New Jersey'de faaliyet gösteren Maarif Okulu ve New York Merkezli Atatürk Okulunun öðrenci ve öðretmen kadrosuyla yer aldýðý etkinliðin sonunda hep beraber 10. Yýl Marþý söylendi.