Yardým görevlilerini hedef aldýlar! Katil Ýsrail yine Lübnan'ý vurdu
ABONE OL

Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyine düzenlediði 2 hava saldýrýsýnda, aralarýnda 5 saðlýk görevlisinin de bulunduðu 10 kiþi hayatýný kaybetti, 12 kiþi yaralandý.

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüðünden yapýlan açýklamaya göre, Ýsrail savaþ uçaklarý, Lübnan'ýn Güney iline baðlý Sur ilçesine hava saldýrýsý düzenledi.

Derdeðýye beldesinde sivil savunma merkezinin hedef alýndýðý saldýrýda 5 saðlýk görevlisi yaþamýný yitirdi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý ise Sur ilçesindeki Verdaniye kasabasýna düzenlenen bir diðer Ýsrail hava saldýrýsýnda 5 kiþinin hayatýný kaybettiðini, 12 kiþinin yaralandýðýný duyurdu.

-⁠ ÝSRAÝL'ÝN LÜBNAN'DA ÞÝDDETLENEN SALDIRILARINDA 2141 KÝÞÝ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere 2 bin 141 kiþi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ýsrail bombardýmaný nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kiþi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden baþkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasý devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kiþinin göç ettiði belirtiliyor.

Net mesaj: Yeri doldurulamaz

Türkiye'den tarihi operasyon! Türkler yurda dönüyor

Ýran'a misillemeye hazýrlanan Netanyahu Biden ile telefonda görüþtü

  • Lübnan Sivil Savunma
  • Ýsrail saldýrýsý
  • Saðlýk Bakanlýðý çaðrý