Yemen ordusu: Husiler cephelere yoğun takviye birlikler gönderdi
ABONE OL

Hükümete bağlı SABA ajansında yer alan haberde, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Medya Merkezinin raporuna yer verildi. Raporda, Husi milislerinin 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri ateşkesi ihlal ettiği, askeri araçlar dahil milislerin yoğun bir şekilde cephelere nakledildiği bilgisi yer aldı. Milislerin Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentine sızma girişimlerinin olduğu ve Taiz'in kuzeyindeki El-Hayme bölgesindeki çatışmalarda bir askerin yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Husilere bağlı Saba haber ajansı ise Yemen ordusuyla girilen çatışmalarda 5 milisin hayatını kaybettiğini duyurdu.

YEMEN'DE BM GİRİŞİMİYLE 2 AY SÜREYLE ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ile Husilerin, hava, kara ve deniz operasyonlarını durdurmayı kabul ettiğini duyurmuştu. Grundberg, 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Yemenli taraflar arasında bugün yerel saatle 19.00'da iki ay süreyle ateşkes başladı. Bu geceden itibaren hava, kara ve deniz operasyonları durdurulacak." ifadelerini kullanmıştı.

Yemen ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "İran destekli Husilerin BM gözetiminde varılan ateşkesi ihlal etmeyi sürdürmesine rağmen kendilerinin ateşkese tam olarak bağlı kalmaya devam edeceklerini" bildirmişti.