Yunan ateþle oynuyor! Provokatif tatbikat
ABONE OL

Yunanistan'ýn Ege ve Akdeniz'de 4 ülkeyle yaptýðý tatbikatlarýn ardýndan Girit'te bugün baþlayacak tatbikat için Suudi savaþ uçaklarý ve askerler konuþlandý.

Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait savaþ uçaklarý, Yunanistan'ýn Girit Adasý'nda bulunan Souda Askeri Üssü'nde konuþlandý. Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Akdeniz'de gerilimi artýrmaya devam eden Atina ise Yunan Silahlý Kuvvetleri ile ortak eðitim ve tatbikat yapmak üzere 6 Suudi F-15C tipi savaþ uçaðý ile askeri personelin geldiðini duyurdu.

2 HAFTA SÜRECEK

Hava ve kara tatbikatý 2 hafta sürecek. Baþkan Erdoðan, Riyad yönetime tepki göstererek "Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bizi üzmüþtür" demiþti.

PEÞ PEÞE TATBÝKATLAR

Geçen hafta Ýsrail, Fransa ve Güney Kýbrýs tarafýndan Akdeniz'de gerçekleþtirilen 1 haftalýk deniz tatbikatý tamamlanmýþtý. Ardýndan Amerikan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, Doðu Akdeniz'de Yunan Silahlý Kuvvetleri'ne baðlý firkateynler ve savaþ uçaklarýyla ortak tatbikata katýldý. ABD ayrýca NATO'nun Defender Europe 21 tatbikatý için Dedeaðaç'a askeri teçhizat yýðýyor.