Zaharova'dan Borrell'e tepki: Ukraynalý esirlerin öldürüldüðü suçlamalarý asýlsýz
ABONE OL

Mariya Zaharova, yaptýðý yazýlý açýklamada, Borrell'in Ukraynalý savaþ esirlerinin Rus askerlerince öldürüldüðü iddialarýný deðerlendirdi.

Rusya ile Ukrayna arasýnda esir takasý: Çok sayýda asker serbest býrakýldý

Zaharova, "Josep Borrell bir kez daha esir alýnan Ukraynalý askerlerin öldürüldüðü iddiasýyla ülkemize karþý asýlsýz suçlamalarda bulunmuþtur. Söz konusu esirler Kursk bölgesinde sivillere yönelik barbarca saldýrýlar gerçekleþtiren, sivilleri kaçýran, öldüren, sivilleri bir toplama kamplarýna götüren, onlarý istismar eden, Rus topraklarýnda terör ve yaðmacýlýk eylemlerinde bulunan neo-nazilerdi. Avrupalý yetkililerin yalanlarý Batýlý ve Ukrayna yetkililerin 'Buça katliamý', '20 bin kaçýrýlan Ukraynalý çocuk', 'Rus askeri vahþeti' ve diðer uydurmalarý hakkýnda yaydýklarýyla ayný seviyededir. Ne Kiev ne de Batýlý destekçiler bu hikayelerin hiç birini belgeleyemedi." ifadesini kullandý.

AB'YE 'ULAÞILMAZ BÝR HEDEFÝN PEÞÝNDE KOÞMA' SUÇLAMASI

Açýklamada "Borrell'in de birçok NATO üyesi ülke liderleri gibi Ukraynalýlarýn iþlediði suçlarý görmezden geldiðini" kaydeden Zaharova, AB'yi "Ukraynalýlarýn hayatlarý pahasýna Rusya'yý 'stratejik yenilgiye' uðratmak gibi ulaþýlmaz bir hedefin peþinde koþmakla" suçladý.