Zelenski: NATO yolunda güvenlik temeli oluþturduk
ABONE OL

Zelenski, sosyal medya hesabýndan yaptýðý görüntülü açýklamada, NATO'nun Vilnius zirvesini deðerlendirdi.

Ülkesi ve Ukrayna askerleri için iyi sonuçlarla zirveden döndüklerini belirten Zelenski, "Bu çok önemli. Baðýmsýzlýktan bu yana ilk kez NATO yolunda Ukrayna için bir güvenlik temeli oluþturduk. Bunlar, dünyanýn önde gelen 7 demokrasisi tarafýndan teyit edilen somut güvenlik garantileridir." ifadesini kullandý.

Zelenski, Ukrayna'nýn daha önce hiç böyle bir güvenlik temelinin olmadýðýný vurgulayarak "Bu temel üzerine en güçlü ülkelerle ikili güvenlik anlaþmalarýndan oluþan yeni ve yasal olarak baðlayýcý bir mimari inþa edeceðiz." diye konuþtu.

2 günlük zirvede Ukrayna'nýn NATO'da yer alýp almayacaðýna iliþkin tüm þüphe ve belirsizlikleri ortadan kaldýrdýklarýna iþaret eden Zelenski, "(Ukrayna NATO'da) Yer alacak. Ýlk kez sadece müttefikler deðil, ayný zamanda Ýttifak'taki önemli bir çoðunluk da bunu þiddetle destekliyor. Daha önce hiçbir NATO ülkesinden Ukrayna için 'eþitler arasýnda eþitsiniz' sözleri gerçekten anlamlý gelmemiþti. Þimdi herkes bunun bir gerçek olduðunu anlýyor. Eþitler arasýnda eþit olmak. Zaferimizle ve NATO'ya katýlmamýzla bu gerçeði bir kez daha teyit edeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.

  • Ukrayna Devlet Baþkaný Volodimir Zelenski
  • NATO Vilnius zirvesi
  • güvenlik temeli