Zelenski, savaþýn 'en kýsa sürede' sona erdirilmesi gerektiðini söyledi
ABONE OL

Ukrayna Devlet Baþkaný Zelenski, Kiev'de Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile görüþtü. Zelenski görüþmeye iliþkin yaptýðý açýklamada, "Elbette hepimiz savaþýn en kýsa sürede sona erdirilmesi gerektiðini anlýyoruz" dedi.

Zelenskiy ayrýca Parolin'in Kiev ziyaretini "Vatikan'dan gelen güçlü bir sinyal" olarak deðerlendirdiklerini ifade etti.

Zelenskiy, Telegram'dan yaptýðý açýklamada, Parolin ile görüþmede barýþ konusunun merkezi önemde olduðunu söyledi.

ULUSLARARASI ÇABALAR SÜRÜYOR

15-16 Haziran tarihlerinde Ýsviçre'nin Burgenstock kentinde düzenlenen Ukrayna konulu konferans Rusya'nýn katýlýmý olmadan gerçekleþti. Ýsviçre'deki konferansa 92 ülkeden ve 8 uluslararasý kuruluþtan temsilciler katýldý. konferans Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Suudi Arabistan gibi bazý ülkeler tarafýndan imzalanmayan nihai bildirinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Bildiride Ukrayna'nýn tahýl ihracatý, nükleer santrallerin güvenliði ve savaþ esirlerinin geri dönüþü gibi konular ele alýndý.

Zirveden bir gün önce Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Ukrayna'yý Þubat 2022'de baþlayan "özel askeri operasyon" sýrasýnda Rusya'nýn yaptýðý toprak taleplerini tanýmaya çaðýrdý.