Zelenskiy'den çarpýcý ''Avrupa'' açýklamasý: Rus ordusunun ilerlemesini Ukrayna engelliyor
ABONE OL

Gece saatlerinde paylaþtýðý görüntülü mesajýnda ulusa seslenen Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaþýyla ilgili son geliþmeleri deðerlendirdi. Zelenskiy, Ukraynalýlarýn Ruslarýn Avrupa'ya geçiþini engellediðini söyledi.

Zelenskiy konuþmasýnda, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik hava saldýrýlarýna devam ettiðini aktardý.

Ukrayna hava sahasýnýn güvenliðini artýrmak için çalýþmalara devam ettiklerini dile getiren Zelenskiy, "Ukrayna'da daha fazla hava savunmasý olacak, bunun üzerinde aktif olarak çalýþýyoruz." dedi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baþkaný Papa Franciscus'un Ukrayna'ya yönelik "beyaz bayrak açma" çaðrýsýna da yanýt veren Zelenskiy, þunlarý kaydetti:

"Rus katiller ve iþkenceciler Avrupa'ya doðru daha ileri gidemiyorlar çünkü ellerinde silahlarla, mavi ve sarý bayrak altýnda Ukraynalý kadýn ve erkekler tarafýndan zapt ediliyorlar. Ukrayna'da bir zamanlar çok sayýda ev ve kilisenin beyaz duvarlarý vardý ve bunlar artýk Rus top mermileriyle yanmýþ ve parçalanmýþ durumda ve bu, savaþýn durmasý için kimin durmasý gerektiði konusunda çok anlamlý bir þekilde konuþuyor."

PAPA FRANCÝSCUS'UN UKRAYNA'YA "BEYAZ BAYRAK" AÇMA ÇAÐRISI

Papa Franciscus, Ýsviçre Radyo Televizyonu'na (RSI) verdiði özel röportajda, gündemdeki konulara iliþkin deðerlendirmelerde bulunmuþtu.

Ukrayna'nýn savaþta beyaz bayrak çekip çekmemesine iliþkin bazý tartýþmalar olduðunun hatýrlatýlmasý üzerine Papa, "Durumu görenin, halkýný düþünenin, beyaz bayraðý kaldýrma ve müzakere etme cesaretini gösterenin daha güçlü olduðuna inanýyorum. Bugün uluslararasý güçlerin yardýmýyla müzakere edilebilir. Müzakere cesur bir ifadedir. Yenildiðinizde, iþlerin yolunda gitmediðini gördüðünüzde müzakere etme cesaretine sahip olmanýz gerekir. Çekiniyorsunuz ama bu savaþ, kaç ölümle son bulacak." ifadelerini kullanmýþtý.