Bornovalılar Atatürk Kitaplığı’nın Yeni Halini Çok Sevdi
ABONE OL
Restorasyonu yapılıp, hizmete açıldığı günden bugüne binlerce Bornovalının yararlandığı Kitaplık, içerisinde yer aldığı tarihi bina ile de dikkat çekiyor

2012 yılı Kasım Ayı’nda tamamlanan restorasyonun ardından yeniden hizmete açılan Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı, yenilenen haliyle Bornovalıların uğrak yerlerinden biri oldu. Kısa sürede üye sayısı bini bulan Kitaplık, insanların bilgisayar başından kalkamadığı günümüzde, Bornovalılara kütüphane kültürünü yeniden hatırlattı. 10 ay içerisinde üyeler tarafından 3 bin 500 kitap alındı, okundu ve geri getirildi. Kitaplığa gelen ziyaretçi sayısının günlük ortalaması ise 100 civarında.

PAZAR HARİÇ HER GÜN AÇIK
İkametgah belgesi, kimlik fotokopisi ve bir fotoğrafla yapılan başvuru ile üye olunan Kitaplık’tan daha çok ev hanımları, öğrenciler ve emeklilerin yararlanıyor olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar, 10 gün süresince iki kitabın ödünç alınabildiği Tarihi Kitaplıkta, günlük gazeteleri de okuyabiliyor. Pazar günleri hariç her gün 08.30-17.30 saatleri arasında açık olan Atatürk Kitaplığı’nda ikisi yetişkin, biri çocuklar için olmak üzere okuma salonları bulunuyor.

Bugüne kadar vatandaşların 2 bin kitap ile katkı koyduğu Atatürk Kitaplığı’na ansiklopedi hariç, ders kitapları dahil her türlü bağış kabul ediliyor. Değerlendirmeye alınan kitaplardan bazıları yine Bornova Belediyesi’ne bağlı olan Naldöken ve Çamdibi’nde kitaplıklar ile ihtiyaç duyan köy okullarına gönderiliyor.

MİMARİSİ DE GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Restorasyonu tamamlanarak yenilenen haliyle Bornova halkının hizmetine sunulan Atatürk Kitaplığı, mimarisiyle de göz kamaştırıyor. 1880 yılında inşa edilen ve Belhomme Evi olarak da bilinen bina, bu yönüyle de dikkat çekiyor. Bazı vatandaşlar, sadece tarihi yapıyı gezip görmek ve fotoğraf çekmek için bile Atatürk Kitaplığı’na geliyor.

Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda aldıkları kararla yeni kuracakları üç müdürlükten birinin Kütüphane Müdürlüğü olacağını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ‘‘Böylece hem Atatürk Kitaplığı, hem de diğer kitaplıklarımızı daha da genişletme ve geliştirme imkanı bulacağız. Bu anlamda vatandaşlarımız hem bağışlarını, hem de kitaplıklarımızdan yararlanmalarını bekliyoruz’’ dedi.