'Büyük Türkiye İdealine Sahip Çıkıyoruz'
ABONE OL
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yıldönümünde rahmetle anarak sözlerine başlayan Şenocak, "Yaşanan son gelişmeler ve Türkiye'nin tırmanışa geçtiği bir dönemde çelme atma adına yapılan küresel operasyon bir tesadüf olmadığının göstergesidir. Son dönemdeki uluslararası alanda yapılan bir çok yatırımlar ve demokratik açılımlar göz kamaştırırken, Mavi Marmaray ile başlayıp MİT Müsteşarı sorunuyla gerilen, Gezi olayları, dershaneler tartışması ve 17 Aralık'taki yolsuzluk soruşturmasıyla zirveye ulaşan ilişkiler neticesinde bugün 'Yargı' üzerinden bir darbe ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

"Büyük ve Lider Türkiye" idealini gerçekleştirmeye dönük icraatlarla bağdaşmayan yolsuzluk iddialarının toplum tarafından şaşkınlıkla izlendiğini dile getiren Şenocak, "Hükümetten beklentimiz; '3 Y ile mücadele' sloganıyla startını verdiği 'Büyük Türkiye' yolculuğu adına, mensubiyetine ve mevkilerine bakmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atarak, adaletin yerini bulmasını sağlamasıdır. Siyasi iktidar, bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır" diye kaydetti.

"KAMUOYUNDA OLUŞAN ALGILARIN BOŞA ÇIKARILMASI GEREKİYOR"

Son günlerde yaşananları, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan bir cemaatin, devletin gücünü ve imkânlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak biçimde kullanma teşebbüsleri şeklinde algılanma sonucunu doğurduğunu belirten Şenocak, "Böylesi bir durum, hep birlikte büyük bedeller ödeyerek var ettiğimiz toplumsal barışı ve milli iradeyi tehdit edecektir. Bu yönüyle, cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan 'Milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını' boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir" dedi.

Cemaat-AK Parti tartışmasını fırsat bilerek kurulmasına ramak kalan toplumsal bütünleşmeye zarar vermek ve yeni kutuplaşmalara da zemin hazırlanmak istendiğini savunan Şenocak, sözlerine "Gün, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' ideali için yeniden kucaklaşma günüdür. Memur-Sen ailesi olarak, bu yolda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" şeklinde son verdi.