ÇAGİAD'dan ÇOMÜ'lü öğrencilere burs
ABONE OL
İmza törenine ÇOMÜ'den Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV) Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Berçin ile ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen ve ÇAGİAD üyeleri katıldı.

STK'LARA İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI
ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen, "Çanakkale'nin göz bebeği olan üniversitemizin Türkiye'de ve dünyada öneminin her geçen gün arttığının farkındayız. Üniversitemizin kalkınmasına, tercih edilir olmasına katkıda bulunmak için ÇOMÜ öğrencilerine burs vermek istedik. 300 bin TL başlangıç rakamımız, bu eğitim seferberliğine katılmak isteyen arkadaşlarımızla bu devam edecek. Yapabildiğimiz oranda burs katkısı yapacağız. ÇAGİAD olarak bu hem üyelerimize hem de Çanakkale kamuoyuna model olsun diye ön gördük. Buradan Çanakkale'deki diğer STK'lara, iş adamlarına seslenmeyi de bir görev biliyorum. Üniversitemizin daha ileri seviyelere götürülmesi adına bunun bir model olmasını umuyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de ÇAGİAD'a destekleri için teşekkür ederek, "Üniversite, Çanakkale'nin maddi manevi en önemli kaynaklarından biri ve en önemli parçası da öğrenciler. Üniversitenin asıl sahibi Çanakkale'dir. Çanakkale'de üniversiteye ve öğrencilerine en çok sahip çıkan kurum olarak bu yıl ÇAGİAD başı çekti. Rektörlüğümüz ile temasa geçip imkanı olmayan ÇOMÜ öğrencilerine katkı sağlamaya hazır olduklarını belirttiler. Bizim buradaki görevimiz sadece yardımın doğru yere ulaşması için hakemliktir. ÇOMÜ öğrencilerine verdikleri hayati destek için ÇAGİAD'a teşekkür ediyorum. Onların verdiği destek olmasaydı belki bu arkadaşlarımız eğitimlerini sürdüremeyeceklerdi. Bazen harç ücretini veya çok basit bir ücreti ödeyemediği için okulu bırakmak durumunda kalan öğrenciler görüyoruz. O öğrenciler ÇAGİAD gibi kurumlar sayesinde okuyor" dedi.

"ÇAGİAD, ÇANAKKALE'NİN GELECEĞİNE KATKI YAPIYOR"
Hayırseverliğin bir kültür olduğunu söyleyen Prof. Dr. Laçiner, "Bilim ve üniversiteler açısından dünyanın önde gelen ülkesi ABD'de, üniversiteler bütçelerinin yarıdan fazlasını hayırlar, yardımlar ile temin etmektedir. İş adamları, gelirlerinin önemli bir kısmıyla öğrenci okutmaktadırlar. Hayırseverlikte Türkiye olarak ABD'yi bile geçememiş olmamız benim için büyük bir üzüntüydü. Burada ÇAGİAD'la bir nebze olsun yüreğimiz soğudu, sevindik. ÇAGİAD, Çanakkale'nin, Türkiye'nin geleceğine katkı yapıyor. ÇAGİAD'ın diğer tüm kurumlara, kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, ailelere örnek olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

"AMERİKA'DA, NEPAL'DE ÇOMÜ MEZUNLARIYLA KARŞILAŞTIK"
Çanakkale'nin kalkınması ve bir eğitim kenti olarak rota çizmesini ÇAGİAD olarak çok önemsediklerini belirten Sezen, "Zaman zaman yurtdışına gittiğimizde ÇOMÜ öğrencilerine rastlıyoruz. Amerika'da, Nepal'de ÇOMÜ mezunlarıyla karşılaştık. Dünyanın öbür ucunda, ÇOMÜ'den mezun olmuş öğrenciler hizmet ediyorlardı. Bu bizi hem gururlandırdı hem devletimiz ve milletimiz adına umutlandırdı" dedi.