Ege'den bilim dünyasına bir katkı daha!
ABONE OL
Çalışmasıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şengül "Kitapta, omurilik araştırmalarının büyük çoğunluğunun yapıldığı sıçan ve fare histolojik omurilik atlasları, ayrıca marmoset ve Rhesus maymunu atlasları bulunuyor. Kitabın en önemli özelliği ise dünyanın ilk histolojik(Canlı doku bilimi) insan omurilik atlasını içermesi. Günümüzde radyolojik görüntüleme yöntemlerinin gelişmesi ve multipl skeroz ve ALS gibi omurilik hastalıklarının genetik yapısının ve omurilik yaralanmalarından sonra iyileşme üzerinde yapılan araştırmaların son derece artması ile birlikte insan omuriliğinin detaylı mikroskobik yapısını gösteren bir omurilik atlasına ihtiyaç bulunmaktaydı" diye konuştu.

"KAYNAK OLUŞTURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Bu çalışmalarıyla bilime katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Prof. Şengül, "Hazırladığımız bu çalışmanın önemli araştırmalara kaynak oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Prof. Şengül'ün omurilik alanında yurtdışında yayınlamış araştırma makaleleri, 2009 yılında yine Elsevier yayınevi tarafından yayınlanan 'The Spinal Cord: A Christopher and Dana Reeve Foundation Text and Atlas' isimli bir kitabı ve çok sayıda bölüm yazarlıkları bulunuyor.