Ekonomimizin kılcal damarları KOBİ’ler
ABONE OL

KOBİ’ler için en önemli unsurların başında şüphesiz bankalardan sağlanan krediler gelmektedir. Türkiye’de bulunan 1 milyon 700 bin işletmenin yüzde 99,7’si KOBİ. KOBİ’ler, Türkiye’deki istihdamın yüzde 78’ini, KDV’nin yüzde 55’ini, Türkiye’deki satışın yüzde 65’ini, yatırımların yüzde 50’sini, ihracatın yüzde 60’ını yapmakta. Kredilerden aldığı pay ise yüzde 24” dedi.

ESNAF FİNANSMANA ULAŞARAK GELİŞECEK

KOBİ’lerin ekonomimizin kılcal damarları olduğunu, ancak finansal destek için bankaya gittiklerinde bankanın taşınmaz varlıkları tanımlarının KOBİ’leri zora soktuğunu dile getiren Kalkan, “Kardeşim, tapunu getir; arsa tapusu getir, arazi tapusu getir, parsel tapusu getir, villan varsa villa tapusu getir, ev tapusu getir. Yeni iş kurmuş esnafta tapu ne arar, küçük esnafta tapu ne arar? Bu kanun ile esnafımız, alacaklarını, çok yıllık ürün veren ağaçlarını, hammaddelerini, hayvanlarını, kira gelirlerini, kiracılık haklarını, sarf malzemelerini, tarımsal ürünlerini, ticari plakalarını, ticari hatlarını kullanarak finansmana ulaşabilecekler” diye konuştu.

TÜM TEHDİTLERE RAĞMEN BÜYÜYORUZ

Ülke olarak önemli bir süreçten geçtiğimizi, dünyada yaşanan ekonomik krizler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına sipariş usulü not kırdırarak ekonomimizi dalgalanmaya sürükleme gayretlerine rağmen dimdik ayakta durduğumuzun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan, “PKK, DEAŞ, FETÖ gibi birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışan terör örgütlerine rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor, büyüme hızını da sürdürüyor. Bizde bu süreçte Esnafımızın işini kolaylaştırmak, onların, en başında, finansa erişimini kolaylaştırmak için bu kanun teklifini hazırladık. Bu kanun yeniliktir, bu kanun kolaylıktır, bu kanun Türkiye’nin geneline hitap etmektedir” dedi.