Eqoria İlk Kez İzmir'de
ABONE OL
Şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilecek olan dijital ekranlarla ya da akıllı telefonlara yüklenecek uygulamayla Eqoria vatandaşı olabilirsiniz. Eqoria, vatandaşlarının ilgi alanlarına, zevklerine özel hizmetleri sunacak. Alışveriş, iletişim, bilgi edinme, para transferi, fatura ödeme gibi aklımıza gelecek her türlü hizmeti interaktif ve kısa yoldan gerçekleştirmeye imkan sağlayacak olan bu sistem, Türkiye'de ilk defa İzmir'de uygulanacak. Yerel yönetimlerle gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 2015 yılında somut adımların atılması bekleniyor. İlk etapta şehrin merkezi noktalarına yerleştirilecek olan ekranlar, kişilik tanımınızı gerçekleştirecek ve ihtiyacınız doğrultusunda size en uygun hizmeti sunacak.
 
 
"PARA KAZANDIRIYOR"
Eqoria yol bulma kioskları, acil uyarılar, dijital reklamcılık, çalışanlara iletişim, havaalanı iletişimi, alışveriş, şehiriçi bilgilendirmeler, perakende gibi iş hayatı ve sosyal hayatın her alanında hem zamandan kazandıracak hem de hizmetleri daha uygun maliyetlere sağlayacak. Bunları yaparken sistemde geçirdiğiniz her saat başına size ücret ödenecek. Hiçbir harcama yapmaksızın sadece sistemi aktif olarak kullanıyor olmak bile vatandaşlara para kazandıracak. Gelişmiş yazılım sistemiyle Eqoria günlük hayatınızın bir parçası olmaya aday. Hayatımızı her alanda kolaylaştırmak ve gitgide karmaşık hale gelen günlük hayatımızı tek elden kolayca yönetmemizi sağlamayı amaçlıyor. Gezindiğimiz internet sayfaları, sipariş verdiğimiz yemekler, dinlediğimiz müzik ya da giyim tarzımız konusunda bilgi sahibi olan Eqoria, bize kişiye özel hizmet vererek, önümüzdeki seçeneklerin bize en uygun olanını sunabilecek bir sistem.
 
"KENDİNİZİ KEŞFEDİN"
Projenin ilk olarak İzmir'de uygulanmasından büyük heyecan duyduğunu dile getiren Eqoria Vision Genel Müdürü Gürcan Çemberci, "Kısaca şöyle diyebiliriz... Kendinizi keşfetmek istiyorsanız Eqoria Vision'a dahil olun. Çünkü özgürlük alanınız genişleyecek ve desteğimizle kendinizi daha iyi tanıyabileceksiniz. Ekran ona, kargaşanın içinden sen bundan daha çok hoşlanabilirsin diyecek ve o kargaşanın içinden ona özel olanı ve ilgisini çekebilecek olanı ekran ayırt ederek sunacak. Örnekleyecek olursak; istisnalar haricinde 30 gün boyunca yemek yiyoruz. En azından 20 gün boyunca ekrandan sipariş veriyoruz. Makine bunları zaten kaydediyor ve senin tercihlerin üzerinden analiz yapıyor, sana en uygun olanı seçiyor. Bilinçaltımızda kalan ve dağınıklıktan farkında olmadığımız pek çok şeyi çıkarıyor göz önüne. Biz girdi girmiyoruz, sistem sizi tercihleriniz üzerinden tanıyor. Yine ödemek zorunda bırakıldığımız pek çok maliyeti ya da aracıyı aradan çıkarıyoruz. Asla üzerinden bir kar elde etmeden onun direkt sizin cebinize girmesini sağlıyoruz. Bunu pek çok alanda düşünebilirsiniz. Eqoria'nın asla sınırları yok. Aramıza bir kez katılan bizden vazgeçmeyecektir. Bundan kesinlikle eminim. Çünkü ben kimseyi sömürmüyorum, aksine onlara daha uygun şartlar sunuyorum. Üstelik Eqoria'yı aktif olarak kullandıkları her saat başına ücret ödüyorum" dedi.
 
İLK KEZ İZMİR'DE
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve içe belediyeleriyle gerçekleştirilecek olan görüşmelerin ardından harekete geçilerek, merkezi yerlere ilk ekranlar yerleştirilecek. Türkiye'de ilk İzmir'de uygulanması planlanan proje İzmir'den sonra tüm Türkiye'de uygulamaya koyulacak. Ayrıca belediyeler bu teknoloji sayesinde tanıtım ve duyurularını halka kolay yoldan ulaştırabilecek. Proje sadece Türkiye'yle sınırlı kalmayacak, Uzakdoğu ve Ortadoğu başta olmak üzere pek çok ülkede varlık gösterilecek.
 
"HAYATI DEĞİŞTİRECEK"
Kar amacı gütmeden önceliğin toplum yararına olduğu bir hizmeti savunduklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Güray Çemberci şunları söyledi: "Ekranımızın olduğu alandaki bölgeye reklam verecek olan ayakkabıcı; oradaki 100 kişinin, erkek-kadın sayısı, tarzları, ilgi alanları üzerine bilgi sahibi olacak ve kişilere özel olarak reklam verebilecek. Verdiği reklamın müşteri kitlesini seçebilecek ve uyandıracak olan etkiyi önceden öngörebilecek. Ayakkabı almak isteyenin de isteyebileceği türden ayakkabıyı ona yönlendirmiş olacağız. Aslında insanları ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda buluşturmuş olacağız. Hem verimi artıracağız hem de zamandan kazandırmış olacağız. Bunu sadece reklam, alışveriş olarak düşünmemek gerekiyor. O kadar iddialıyız ki Eqoria hayatımıza girecek ve baştan sona değiştirecek.
Eqoria vatandaşlığı oluşturarak, Eqoria ailesine katılanların ilgi alanları, kişilikleri ve zevklerine özel analizlerle kişiye özel hizmet verilecek. Hedef kitleye uygun bilgilerle hedefleyebilecek ve kalıcı bir etki bırakabileceksiniz. Hedef kitlenin her bir izleyicisi için kişiselleştirmiş uygun içerikle, geniş erişim ve karşılıklı etkileşimle reklam imkanı sunmaktadır. Yine bu reklamlardan elde edilen kazancı Eqoria vatandaşlarıyla yani kullanıcılarıyla paylaşmaktadır.
Eqoria önerilen ekran ortamınızı gözden geçirerek ve dijital işaretler ağınızın gerektirdiği donanıma, yazılıma, içeriğe ve desteğe dair doğru karışıma karar vereceğiz. Ayrıca bugünkü ihtiyaçlarınızı karşılayan ve yarın işiniz büyüdükçe onu da karşılayacak ürün ve hizmetleri de bulmanıza yardımcı olacak.
Çok sayıda seçenek mevcut. Projektörler, LCD ekranlar, LED ekranlar, montaj parçaları, gömülü işletim sistemleri, uzaktan konfigürasyon ve depolama seçenekleri. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, sizin için ideal durumdaki dijital işaretler ağı oluşturuluyor.
Bir sonraki aşama dijital işaretleme uygulamanızı düzgün ve sorunsuz çalışır hale getirmek, daha sonra da böyle kaldığından emin olmak. Sahada hizmet veren teknisyenler, tam da hedeflenen şekilde çalıştığından emin olmak için seçilen donanım ve yazılımın kurulumunu yönetecek ve test edecek.
 
KİŞİYE ÖZEL HİZMET
Hizmetler projenin başarılı bir şekilde plana yerleştirilmesiyle son bulmuyor. Ekran ağınız kurulup sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladığında, Eqoria Vision Ağ Operasyonları Merkezi (NOC), ekranlarınızı uzaktan izleyebilir ve siz bir sorun olabileceğinin farkında dahi olmadan size bakım gereksinimlerine dair rapor veriyor. NOC merkezi teknik telefon desteği olarak; 7/24 çalışan bir yardım masası hizmeti vermekte. Ayrıca tamir, parça ve bakım gereksinimleri için sizin yerinize de gelebiliyor."