Genç şefler dünya mutfağını öğreniyor
ABONE OL

İzmir gastronomi turizmine yönelik eğitimlerde yine farkını gösterdi. Geleceğin aşçı adayları İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U Yemek Atölyesi’nde mesleğin inceliklerini öğrendi. Öğrencilerin Temel Hamur Teknikleri Dersi kapsamında yaptıkları makarnalar, İngiliz Şef’ten tam not aldı.  Downs, “Öğrencilerin yaptığı makarnalar İtalyanları bile kıskandıracak lezzette” dedi. 

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ayten Kaya Ülker ise öğrencilerin 4 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiğini belirterek, “Bizim sınıfımızdan mis gibi kokular yükseliyor. Çocuklarımız da aynı bilinçle önemsiyorlar çünkü staj yaptıkları yerler sonrasında öğrencilerimizi kapmak için yarışıyor” diye konuştu. Hedeflerinin sektöre Türk mutfağının yanında dünya mutfağına da hakim olan aşçılar yetiştirmek olduğunu ifade eden Ülker, Thechef4u ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.