Kentlilik Bilincini Öğrendiler
ABONE OL

Bayraklı Belediyesi Drama kuriyerleri derslerini görerek, ziyaret ederek, hem eğlenip hem de gezerek işliyor. Tarihi, sanatı, kültürü ve sosyal hayatı yapılan ziyaretlerle öğrenen minik öğrenciler, son olarak İzmir'in muhteşem manzarasına hakim Bayraklı sırtlarındaki Dünya Barış Anıtı'nda tarihi ve sanatı yerinde öğrendi. Atölye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra velileri de eşlik etti. "Kent kültürü, estetiği, bilinci" başlıklı "İzmir Kent Planını Çiziyorum" adlı çalışmayla İzmir'e Dünya Barış Anıtı'ndan kuşbakışı bakarak, küçük ekipler halinde kenti resmedip, 5 bin yaşındaki bir şehrin çocuk gözüyle görülmesi amaçlandı. Bayraklı'yı ve İzmir'i daha iyi öğrenmek için çıkılan yolda belirlenen kent sevgisi amacının öğrencilere verilmek istenildiği belirtilen etkinlik çerçevesinde çocuklara Bayarklı'nın nasıl kurulduğu, Tantalos'un, büyük İskender'in, Homeros'un, Smyrna'nın kim olduğu, heykellerinin nerede olduğu gibi bilgiler anlatıldı. Heykelleri yerinde görerek tarihlerini ve kim olduklarını öğrenen öğrenciler, şiirleriyle de etkinliğe renk kattı.

İzmir'i Resmettiler

Heykeller yanında verilen bilgiler ve okunan şiirlerin ardından minik öğrenciler İzmir'in eşsiz manzarasına hakim Dünya Barış Anıtı'nda ellerindeki İzmir planına da uyarak, İzmir'i seyrederek resmetti. Hayallerindeki İzmir'i ellerindeki boyalar ve kâğıtlar üzerine çizen öğrencilerin bazıları güneşli bir İzmir gününü kimisi ise, yeşilin hakim olduğu bir kenti resimlerine yansıttı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Tarihimize ve çocuklarımıza her zaman sahip çıkacağız. Bu ve buna benzer projeler ile eğitime desteklerimiz sürecek. Çünkü; Bir Ülkenin geleceğe dönük en önemli yatırımı çocuklardır" dedi.