Kleopatra’da havuz keyfi   
ABONE OL

Pamukkale'nin simgelerinden biri olan ve Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın da banyo yaptığı rivayet edilen havuz, ziyaretçilerine antik kalıntılar içerisinde yüzme imkanı sunuyor. Sıcak ve berrak suyuyla dikkati çeken havuz, turistlerden büyük ilgi görüyor. Hazreti Meryem’in de Efes’e giderken rahatsızlanan gözlerini Pamukkale’deki suyla yıkadığı ve düzeldiği rivayet ediliyor.  

‘Kleopatra’nın güzellik havuzu’ olarak da bilinen antik havuza yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çeşitli hastalıklara şifa arayanlar da yoğun ilgi gösteriyor. Havuzda tarihi eserlerin arasında yüzen ve fotoğraf çektiren turistler, şifalı sıcak suyun içinde uzun süre kalıyor. Günde yaklaşık 2 bin kişinin girdiği antik havuzda turistler, tarihin içinde yüzmenin tadını çıkarıyor. 

Kleopatra Havuzu’ndaki suyun çok etkileyici olduğunu belirten Hollandalı turist John Nolet, “Antik havuzu ve Pamukkale’yi çok sevdim. Suyun sıcaklığı 35 derece. Burası gerçek bir cennet” dedi. Nolet, Türkiye’nin doğal güzellikleri bakımından eşsiz bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi, “Daha önce hiçbir zaman böyle güzel bir yerde bulunmadım. Çok olağandışı bir yer ve çok sevdim. Suyun sıcak olması da hoş. Türkiye çok güzel bir ülke” diye konuştu.