ABONE OL

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplanı makamında ziyaret etti. Başkan Badem, yaptığı ziyarette, yeni seçim döneminden sonra Ödemiş'in standardını yükseltmek istediklerini söyledi. Ödemiş'in en büyük sorununun hava kirliliği olduğunu belirten,Belediye Başkanı Mahmut Badem, buna tek çözümün doğalgaz olduğunu söyledi. Başkan Badem, “Ödemiş'in hava kirliliği sorununun çözümü doğalgazdır. Mutlaka bir şekilde getirilmesi gerekiyor. Kışın gelmesiyle artış gösteren hava kirliliği, kömürlü kalorifer ilave edilmesiyle daire başına 750 kilodan 3 ton kömür yakılmasına yol açtı.Belediye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.Projemiz 2015 yılındaki ihale aşamasına gelmiş bulunuyor. Belediyede hizmet verdiğimiz süre boyuncada soruna çözüm için çalışacağız,yani doğalgazı bekliyoruz' şeklinde konuştu.


 


ÖDEMİŞ BÜYÜYOR


1 Nisandan itibaren Ödemiş'in 60 kat büyüdüğünü, 18 kilometrekareden 1082 kilometrekare alana sahip olduğunu dile getiren Başkan Badem, Ödemiş'te artan nüfusa karşın yapılan hizmetleri dile getirdi. Başkan Badem, alt yapıda önemli yol kat ettiklerini, kanalizasyonlar inşa edip yağmur şebekeleri yaptıklarını söyledi. Sokaklarda yüzeysel bir sorun olduğunu da dile getiren Başkan Mahmut Badem, bu sorunun sokak kaplamaları yapılarak giderileceğini belirterek, “Nüfusun büyük bir kısmı tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Dolayısıyla kendi içlerinde mutlu olmaları gerekiyor. İnsanların doğup büyüdükleri, yaşadıkları alanda, yaşamlarını daha iyi sağlamak için iyi hizmet, iyi hizmet için de ciddi kaynaklara ihtiyaç gerekiyor. Yeni yasanın bize getirdiği en büyük zarar alanı, 60 kat büyümüş nüfusu 2 kat artmış yerde, iller bankası ödeneklerinin yüzde 30-40 oranında eksilmesidir” diye konuştu. 


 


Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş'te merkezden geçen 2 tane 4 kilometrelik yolu, karayollarına yaptırdıklarını ve maliyetinin 2 milyonun üstünde olduğunu söyledi. Başkan Badem, aynı zamanda Tire duvarlarının yenilendiğini,  20 yıldır var olan, 1994 yılında kurulmuş Ödemiş Organize Sanayi'nin alt yapı ihalesinin yapılacağını ve mevcut adliye binasının Ödemiş Belediyesi'ne devredildiğini belirtti.