Denizli merkez, beldeler ve köylerde bulunan okul kantinine yönelik olarak yapılan denetimler kapsamında kantinlerde satılan gıda maddeleri, işyeri hijyen gereklilikleri personel hijyeni gibi konularda gerekli inceleme ve kontroller yapıldı ve kantin sahipleri gıda mevzuatı konusunda bilgilendirildi. Yapılan denetimlerde kantinlerde hizmet veren personel hijyeni, gıdaların üretim izni olup olmadığına, kullanılan malzemelere bakılıyor. Okul kantini denetimlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı açıklandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Okul kantinleri sürekli olarak denetleniyor, gıda denetimleri gıda alanında faaliyet gösteren tüm işyerlerini kapsıyor. İnsan sağlığını korumak adına, gıda denetimlerine çok önem veriyoruz. Bu çerçevede de denetimlerimiz son olarak okul kantinlerinde yoğunlaştı. Buradaki amacımız öğrencilerimizin, çocuklarımızın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak. Bu yüzden de Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzün gıda kontrol ekipleri ilimizde kayıtlı 185 adet okul kantininde 2011 yılında 199 denetim yapmış, 2012 yılında ise 126 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca müdürlüğümüzde görevli gıda denetçileri tarafından gıda sektöründe çalışan personelin eğitilmesi konusunda da çalışmalar yürütülmektedir. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında bulunan çeşitli sektörlerde çalışanlara yönelik mevzuat değişiklikleri ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu eğitim programlarına devam edilecek" diye konuştu.