Siemens'ten 5 milyon euro'luk bağış
ABONE OL
Gediz Üniversitesi, tarihi bir bağışa layık görüldü. Siemens, 5 milyon Euro değerinde yazılım hibe etti. Yaklaşık 11.6 milyon TL'lik bu destekle Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı daha donanımlı hale geldi, törenle de hizmete sunuldu. Açılışı Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Siemens Software Türkiye Temsilcisi Tolga Yanaşık, Üretim Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Güneş Gençyılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar ile KOSGEB Kuzey Hizmet Bölge Müdürü Oğuz Kılınç birlikte gerçekleştirdi.

Dünya elektronik devinin geliştirdiği simülasyon, modelleme tabanlı bilgisayar yazılımları sayesinde, mühendislik öğrencileri, bir sanayi tesisini bilgisayar ortamında kurup, tüm üretim süreçlerini ekran başında uygulama şansı bulacak. İnteraktif eğitim görecek gençler, daha öğrenci sıralarında önemli deneyim kazanacak, iş hayatına bir adım önde atılacak.

DAHA DONANIMLI MÜHENDİSLER YETİŞTİRECEĞİZ

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İngiltere merkezli Siemens Software ve Türkiye Temsilcisi Dijitalis Firması'na teşekkür etti. Bağış için kendilerinin seçilmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Çevik, "Otomotivden savunma sanayisine, havacılıktan elektroniğe ve hızlı tüketim mallarına kadar pek çok sektörden lider firmaların üretim süreçlerini emanet ettiği bu yazılımlara sahip olmak büyük önem taşıyor. Bu laboratuvar sayesinde sanayimize daha donanımlı mühendisler yetiştireceğiz" diye konuştu.

NEDEN GEDİZ'İ SEÇTİLER?
Dijitalis Genel Müdürü Tolga Yanaşık da Siemens'in neden Gediz Üniversitesi'ni seçtiğini anlattı. Yanaşık, "Kısa süre içinde adından söz ettiren bilim kurumları arasına girmesi dikkatimizi çekti. Modern eğitim altyapısı, sanayiyle yakın işbirliği, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin burada eğitim görmesi ve yakın gelecek için hedeflenen büyük projelere sahip olması da Gediz Üniversitesi'ni bizim açımızdan doğru tercih haline getirdi. Dünya çapındaki markaların üretimlerinde kullandığı bu yazılımlar, Gediz'in yanı sıra Ege Bölgesi'ne ve tüm ülkemize artı değer sağlayacaktır" dedi.

İLK EĞİTİM SANAYİYE

Gediz Üniversitesi Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı'nda ilk eğitime sanayi kuruluşları katıldı. CMS Jant, Norm Cıvata, Eurest Türkiye, Lisi Aerospace, Micha Demir-Çelik, Dostcam, Olgun Çelik, Lodos Teknik, Sirius Teknik, Gama, Libal, Teknikaplast firmalarından yöneticiler ve çalışanlar, tüm üretim süreçlerinin bilgisayar ortamında kontrolünü sağlayan programları tanıdı. Farklı şehirlerden gelen katılımcılara, üretimi hızlandıran, verimliliği ve kaliteyi artıran sistemler uygulamalı olarak gösterildi. Bir fabrikanın kurulumu ve işletimi de simülasyonla canlandırıldı.