TÜMSİAD ve Makedonya Ticaret Odası (MCC) İş Birliği Protokolü İmzalandı
ABONE OL

Protokol kapsamında Makedonya Ticaret Odası ve Tümsiad üyelerinin karşılıklı olarak yapacakları ekonomik faaliyetlerde daha güvenilir bir ticari ortamın oluşmasına da katkı sağlanacağını ifade eden Tümsiad İzmir  Şube Başkanı Mehmet CEYLAN, bu iş birliğinin ticari bilgi paylaşımını, eğitim ve ortaklaşa yapılacak seminer ve panelleri de kapsadığını bildirdi.

Ayrıca Tümsiad' ın 57 yurtiçi ve 8 Avrupa ülkesinde şubeleri olduğunu ve üye sayısının 15 bine ulaştığını belirten CEYLAN, Makedonya Ticaret Odası'yla ortak programlar gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyacağını belirtti.

Sn. ARSOVSKA ise Tümsiad ile tekrar bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ve bu protokol vesilesiyle iki ülke işadamlarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de faydalı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Daha önce Mart 2012 tarihinde Tümsiad'ın katılımıyla Üsküp'te gerçekleştirilen "İş Geliştirme Forumu" kapsamında bir araya gelen heyet, Türk-Makedon ticari ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlama yönünde ilk adımı atmışlardı.