Vatandaş pencere açamıyor
ABONE OL

BETON SANTRAL İSYANI

Yılmaz, vatandaşın isteklerini ilçe belediyesinin görmezden geldiğini söyledi. Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesi son yıllarda hızlı büyüdü. Kısa zaman önce kurulan beton santralleri kent merkezinde kaldı. CHP’li ilçe belediyesine verdikleri yüzlerce imzadan netice alamayan Sarnıçlılar, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’a dertlerini anlattı. Konu ile ilgili her gün onlarca şikayet aldığını belirten İlçe Başkanı Yılmaz, konut ve işyerleri ile beton santrallerinin aynı alanda olamayacağını ifade etti.   

Santraller kent dışına çıkartılsın

Sarnıç’ın gelişmekte olduğunu belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, yaklaşık 50 milyon insanın yaşadığı bölgedeki insanların zor durumda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaş çimento tozundan penceresini açamıyor. Sokaklarında maskesiz dolaşamıyor. Yollar yamalı bohça. Santral yüzünden Gaziemir yatırımcı çekemiyor.”

Kocaoğlu özür dilemeli!

İzmir’de etkili olan ve kentin her bölgesinden hissedilen kokunun kaynağına ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile İZSU araştırma başlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Büyükşehir Belediye Başkanı bugüne kadar olumlu bir adım atacağı yerde açıkçası sanki olmamış bir vakanın birileri tarafından ortaya atılıp, yerel seçim öncesi kullanıldığı iddiasıyla birtakım şeyler ifade etti. Ben o ifadeleri okuduğumda İzmirli hemşerilerimizle dalga geçildiğini düşündüm” dedi. Dağ, şöyle devam etti: “Sayın Başkan Kocaoğlu bizzat İZSU’nun zaman zaman bazı atık suları körfeze akıttığını itiraf etmiş durumda. Sayın Başkanın İzmir’e karşı özür dileme borcu var.”