Özel okul teşvik ek tercih başvurusu nasıl yaypılır?
ABONE OL

MEB'in başvuru sorgulama sayfasında bugün açıklandı. Kurum tarafından yayınlanan takvim içerisinde 16 Ağustos’ta “Destekten Yararlanmak İsteyen Özel Okulların MEBBİS Üzerinden Başvuruları” başlarken, takvimin içerisinde nakil ve kayıt işlemleri hangi tarihlerde yapılacak sorusunun cevabı açıklandı. MEB 2018 Özel okul teşvik tercih sonuçları sorgulama ekranı erişime açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2018-2019 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 290 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 960 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 610 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2018-2019 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

 

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

MEB RESMİ İNTERNET SİTESİ


ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre özel okul teşvik sonuçları 17 Eylül’de açıklandı. Binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği özel okul teşvik sonuçlarının saat kaçta merak edilirken beklenen açıklama geldi. Yerleştirme sonuçları 17 Eylül'de saat 16.59'da açıklandı.



BAŞARI SEVİYELERİ ÖNEMLİ

Eğitim ve öğretim desteği, yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütler ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak verilecek.

Söz konusu eğitim öğretim hizmetini sunan veya yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri halinde bu tutarların, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren ilgili kanuna göre hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte bir ay içinde ödenmesi istenecek. Süresinde ödenmemesi halinde bu tutarlar, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi daireleri tarafından tahsil edilecek. Bu fiillerin tekrarı halinde, ayrıca kurum açma izinleri iptal edilecek.

2018 ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, 5580 sayılı Kanun kapsamında  açılan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel lise türlerinde öğrenim  görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk  defa destek verilecek öğrenci sayıları belirlendi. Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin  290’ar lira, ilkokullardaki 15 bin öğrenciye 3 bin 960’ar lira, ortaokullar ve  liselerdeki 15 biner öğrenciye 4 bin 610’ar lira ile temel liselerdeki 24 bin  öğrenciye 3 bin 960’ar lira olmak üzere, toplam 75 bin öğrenciye, bu yıl ilk kez  eğitim öğretim desteği verilecek.

EK YERLEŞTİRME 24 EYLÜL'DE

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 24-28 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.