KPSS Tercih kýlavuzu yayýmlandý mý? KPSS tercihleri ne zaman yapýlacak? ÖSYM 2023 KPSS Lisans tercih tarihleri
ABONE OL

KPSS tercihleri, aðustos ayýnda sonuçlarý açýklanan Genel Yetenek-Genel Kültür, Eðitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumlarýna katýlan adaylarýn gündeminde yer alýyor. ÖSYM, KPSS tercihlerinin baþlayacaðý tarihte tercih kýlavuzunu da yayýmlayacak. Peki 2023 KPSS tercihleri ne zaman yapýlacak? KPSS tercih kýlavuzu yayýmlandý mý? ÖSYM 2023 KPSS Lisans tercih tarihleri

2023 KPSS TERCÝHLERÝ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personel Seçme Sýnavý 2023-KPSS A Grubu ve Öðretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eðitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) oturumlarýnýn sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan gözler tercih tarihlerine çevrildi.

ÖSYM tarafýndan 2023 KPSS tercihleri için henüz resmi bir açýklama yapýlmadý.

KPSS TERCÝH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan yayýnlanacak 2023 KPSS tercih kýlavuzu henüz eriþime açýlmadý. KPSS tercihleri ÖSYM tarafýndan yayýmlanacak duyuru ardýndan baþlayacak.

KPSS tercih iþlemleri, T.C. kimlik numarasý ve aday þifresi kullanýlarak bireysel olarak gerçekleþtirilecek.

Adaylarýn ÖSYM tarafýndan yerleþtirme yapýlacak kadro ve pozisyonlarý tercih edebilmeleri için Kamu Personel Seçme Sýnavlarýndan yakýn zamanda gerçekleþtirilen birine girmiþ ve bu sýnavlarýn en az birinden ilgili KPSS puanýný almýþ olmalarý gerekiyor.