ALES 2 ne zaman? İşte 2020 ALES sınavlarının yeni tarihleri
ABONE OL

ÖSYM, corona virüsü önlemleri kapsamında 2020 sınav takviminde değişikliğe giderek 9 sınavın tarihini güncelledi. Tarihleri değişen sınavla arasında, akademik kariyer hedefleyenlerin katılım sağladığı ve yılda üç kez düzenlenen ALES'de var. Peki, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavları ne zamana ertelendi? ÖSYM'nin Açıklamada, "Koronavirüs pandemisi sürecinde devletimizin konuya ilişkin almış olduğu ve alacağı kararlar çerçevesinde kurumumuz tarafından yapılması planlanan sınavlarla ilgili adaylara ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacak." ifadesi kullanıldı. 'ALES 1 ve ALES 2 sınavı ne zaman yapılacak?' sorularının cevabı haberimizde.

Yakında başvurularının alınmaya başlanacağı sınavla ilgili öğrenciler, ALES/2 ne zaman yapılacak, başvurular hangi tarihte ve nasıl yapılacak sorularının cevaplarını arıyor. İşte 20 Eylül'de yapılması planlanan ALES 2 sınavının yeni tarihi ile ilgili önemli bilgiler...

ALES 2 NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) 16 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.15'te yapıldı.

2020-ALES/1 - ÖSYM 2020 Sınav Takvimi "//www.osym.gov.tr" internet adresinden erişime açıldı. 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Sonuçların açıklanması bekleniyor.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, kişisel twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada '16 Ağustos tarihinde uygulayacağımız ALES’e girecek adaylarımızın lisansüstü başvurularını yapabilmelerine imkan tanımak için, daha önce takvimimizde 16 Eylül olarak açıkladığımız ALES sonuç açıklama tarihi 7 Eylül olarak güncellenmiştir. Adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim.' dedi.

2020-ALES/2 - 2020-ALES/2 sınavı ise 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. 2020 ALES/2 başvuruları 1-12 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak. Ales/2'nin Sonuçları 7 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak. Sınava Giriş Belgeleri, sınavdan yaklaşık 10 gün önce belli olmaktadır..

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları geçmişe göre daha fazla başvuru almaya başladı. ALES, Yüksek lisans ve doktora lisans tamamlamış kişiler için adeta bir zorunluluk haline geldi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına girecek adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanat bölümünde yeterlilik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekiyor.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES puanı nasıl hesaplanır?