Sömestr tatili ne zaman 2021? Ara tatil ne zaman?
ABONE OL

Sömestr tatili ne zaman? Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan yayýnlanan 2020-2021 eðitim öðretim yýlý takvimine göre öðrencilerin 25 Ocak tarihinde ara tatile baþlamasý planlanýyordu. MEB Bakaný Ziya Selçuk, son yaptýðý açýklamada sömestr tatilinin öne çekilebileceðini belirtti. Peki Ara tatil ne zaman? iþte 2021 sömestr tatili ile ilgili yapýlan açýklama...

ARA TATÝL NE ZAMAN?

Türkiye'de corona virüsü sebebiyle kademeli olarak açýlan okullar kapatýlmýþtý. Bakanlýktan yapýlan açýklamada alýnan tedbirler kapsamýnda okullarýn 4 Ocak tarihine kadar kapalý kalacaðý belirtildi.

Milyonlarca öðrencinin merakla beklediði sömestr tatili olarak da bilinen ara tatilin 22 Ocak'ta baþlamasý bekleniyordu. Milli Eðitim Bakaný Ziya Selçuk, Sömestr tatili ile ilgili açýklamada bulundu.

“YÜZ YÜZE KARNE VERMEK ÝSTÝYORUZ”

Bakan Selçuk, yarýyýl tatilinin öne alýnma senaryosunun gündemde olduðunu söylerken, en azýndan bir sýnavýn da yüz yüze yapýlmasýný istediðini belirtti.

Selçuk; “Biz çocuðumuzun eline basýlý karne vermek istiyoruz. Tüm þartlara karþý da hazýrlýklarýmý sürdürüyoruz.” açýklamasýnda bulundu.

SÖMESTR TATÝLÝ ÖNE MÝ ÇEKÝLECEK?

Milli Eðitim Bakaný Ziya Selçuk, katýldýðý canlý yayýnda yarýyýl tatili ile ilgili açýklamalarda bulundu. En az bir sýnavý yüz yüze yapmak istediklerini ve öðrencilere basýlý karne vermek istediklerini belirten Selçuk, Sömestr tatilinin öne alýnmasý ihtimalinin gündemde olduðunu belirtti. Ýþte sene baþýnda yayýmlanan 2020-2021 eðitim takvimine göre ara tatil tarihleri;

SÖMESTR TATÝLÝ NE ZAMAN BAÞLAYACAK?

* Sömestr tatili 25 Ocak-5 Þubat 2021'de,

* Ýkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapýlacak.

* 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalýk yaz tatili baþlayacak.