ASELSAN Konya, kapýlarýný öðrencilerine açtý: Yerli ve milli kaynaklarla üretim yapýlacak
ABONE OL

ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Iþýk, AA muhabirine, fabrikanýn, 17 Aralýk 2020'de üretim ve imalata hazýr hale getirildiðini söyledi.

Fabrikada gerekli sistem üretiminin ve plana göre hat kalifikasyonlarýnýn devam ettiðine iþaret eden Iþýk, tedarikçi altyapýyý oluþturma sürecinin de baþlatýldýðýný ifade etti.

Iþýk, bu kapsamda tedarikçilerle bir araya geldiklerini, karþýlýklý beklentiler üzerine çalýþtay düzenlediklerini anýmsattý.

- YERLÝ VE MÝLLÝ KAYNAKLARLA ÜRETÝM YAPILACAK

Üniversite, sanayi ve iþletmelerin bir arada ortak çalýþma kültüründe olmasýna çok önem ve deðer verdiklerini vurgulayan Iþýk, þöyle konuþtu:

"ASELSAN Konya'nýn millileþtirme ve yerlileþtirme süreçlerinde satýn alýmlarda yerli ve milli kaynaklarýn deðerlendirilmesine de çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Konya'da Elmalý Makine ve Simya Hidrolik ile ASELSAN Konya mühendislerinin katkýsýyla namlu doðrultma tezgahý üretimini tamamlandý, kullanýma hazýr hale geldi. Bugünlerde tesisimize gelmesini bekliyoruz. Sanlab firmasýnýn hareketli simülatörü ile Akým Metal'in imalatý 'CY' eksenli torna projemizin imalatý da tamamlandý. O da kýsa süre içerisinde þirketimize gelecek. Yerli üreticilerimizi ve sanayimizi desteklemek çok önemli, biz de bu kapsamda elimizden geleni yapmaya çalýþýyoruz."

Iþýk, fabrikada, ASELSAN Konya MTAL öðrencisi 60 kiþilik grubu aðýrladýklarýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Heyecan verici bir gün, öðrenciler ve aileleri teveccüh etti. Yüzde 1'lik dilimdeki 60 öðrencimiz ASELSAN Konya MTAL'yi tercih etti. Bunlarýn bir kýsmý da çeþitli illerden buraya geldi. Onlarla enerji birliði yapmak, yanlarýnda olduðumuzu, sanayinin ve endüstrinin ne olduðunu hissettirebilmek ve 'aramýza hoþ geldiniz' demek için bir araya gelmek istedik. Sorularý oldu, konuþtuk. Geleceðimiz olan bu gençler, ülkemiz için deðerli bir kaynak."

Fen lisesine yerleþecek puaný alan öðrencilerin bu okulu tercih etmesine iliþkin Iþýk, "ASELSAN Konya, bir marka. Gençlerimiz ve ailelerine amacýmýzý doðru anlatabilmiþiz. Bu aþamada gönül birliði ile ülke menfaatlerine hizmet etmek için kendilerini de çok istekli görüyoruz. Bu da onun iþareti. Biz de elimizden geleni yapacaðýz. Okullarý bittikten sonra yetiþmiþ bireyler olarak topluma karýþmalarýný hedefliyoruz." diye konuþtu.

Iþýk, ASELSAN Konya'nýn sektörde yeni bir oyuncu olduðunu vurgulayarak, yatýrýmýn ülke için deðerli bir katýlým olduðunu ve katký saðlayanlara teþekkür etti.

- FABRÝKA, ÖÐRENCÝLERÝ ETKÝLEDÝ

ASELSAN Konya MTAL Kimya Bölümü öðrencisi Tuðrul Eren Aslan ise fabrikada misafirden çok ailenin üyesi gibi davranýldýðýný belirterek, "Fabrikamýzý gezdik. Savunma sanayisindeki geliþmelere tanýk olduk. Burayý görünce ülkemizin bu alanda çok ilerlediðini görüyorum. ASELSAN Konya'nýn okulunda öðrenci olmaktan çok mutluyum. Mezun olduðumda iyi bir mühendis olup ülkeme hizmet etmek için can atýyorum." ifadelerini kullandý.

Fabrikadaki teknolojik üretim araç gereçlerinin kendini çok etkilediðini anlatan Aslan, "Bu kadar aleti ekipmaný, üretim sistemini görünce çok merak ettim. Hocamýz, 'bunlar milyon dolarlýk' deyince aðzým açýk kaldý." dedi

Öðrencilerden Rana Baran da okulu çok istediðini belirterek, "Kararýmdan hiç piþman deðilim. Kendimi çok þanslý hissediyorum. Savunma sanayisine ilgi duyuyordum. O yüzden baþka bir okulu istemedim. Ankara'da ASELSAN'ýn önünden geçmiþtim. Kesin kararýmý o zaman verdim. Burada ASELSAN Konya fabrikasýný gezdik, çok sevdim ve heyecanlandým. Ýnþallah buranýn ileri de bir çalýþaný olurum." diye görüþlerini aktardý.