ATA AÖF sýnav sorularý obs lms giriþ çýkmýþ sýnav sorularý
ABONE OL

ATA AÖF vize sýnavlarý 1 Aralýk Cumartesi ve 2 Aralýk Pazar 2018 tarihlerinde gerçekleþti. Sýnava giren ATA AÖF öðrencileri için sýnav sorularý, cevaplarý ve yorumlarý ile ilgili ayrýntýlarý bu haberimiz üzerinde derledik. Bilindiði üzere ATA AÖF'te bir eðitim – öðretim yýlý içerisinde her dönem için bir adet ara sýnav (Blok Uygulama hariç) ve bir yarýyýl sonu sýnavý ile bir bütünleme sýnavý yapýlmaktadýr. Sýnavlar ülke genelinde 81 ilde merkezi sýnav yöntemiyle gözetim altýnda (yüz yüze) gerçekleþtirilmektedir. Ayrýca yurtdýþýnda Azerbaycan’da sýnav yapýlmaktadýr.  Açýköðretim sýnav sorularý ve cevaplarý eriþime açýldý. Sorulara obs.atauni.edu.tr üzerinden ulaþabilirsiniz. 2018 ATA AÖF sýnav sorularý ve yorumlarý ile ilgili son dakika haberler ve yeni geliþmeler star.com.tr 'de

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi sýnavý bu hafta sonu gerçekleþti. ATA sýnavý yorumlarý, sýnav nasýldý, ATA AÖF sorularý kolay mýydý zor mu en güncel sýnav yorumlarý haberimizde olacak. Erzurum Atatürk Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi öðrencileri 1-2 Aralýk'ta iki farklý oturumla gerçekleþtirilen ATA AÖF sýnavýna girdi. 2018 yýlýnda 4 kez yapýlacak olan ATA AÖF sýnavýnýn güz döneminin ilk sýnavý 81 ildeki sýnav merkezinde gerçekleþtirildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi öðrencileri ATA AÖF sýnav sorularý ve sonuçlarýna iliþkin duyuru ATA AÖF OBS (Öðrenci Bilgi Sistemi) üzerinden yapýlacak. Bunun için öncelikle Öðrenci Bilgi Sistemi'nin https://obs.atauni.edu.tr/ internet adresine girilmesi gerekmektedir. Ardýndan Öðrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ata aof obs sistemine giriþ yapýlabilmektedir.

 

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA - DETAYLAR ÝÇÝN TIKLAYINIZ

 

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

1-2 Aralýk 2018 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi'nce (ATA) 81 ilde düzenlenen Açýköðretim Fakültesi (AÖF) ara dönem (vize) sýnavlarýna iliþkin soru ve cevaplar eriþime açýldý.

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARINA NEREDEN ULAÞABÝLÝRÝM?

Atatürk Üniversitesi'nce (ATA) Açýköðretim Fakültesi (AÖF) sýnav sorularý ve cevaplarý eriþime açýlmasý ile  birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden öðrenebilirsiniz. Ayný zamanda kayýtlý olduðunuz programýn derslerine ait materyallerine Öðrenim Yönetim Sisteminden (LMS) ulaþabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS baðlantýsý üzerinden ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaþabilirsiniz.

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI ÝÇÝN TIKLAYINIZ

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF 2018 sýnav sonuçlarý henüz açýklanmadý. 1 - 2 Aralýk 2018 ATA AÖF ara (vize) sýnav sonuçlarý 15 gün içerisinde eriþime açýlmasý ile  birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden TC kimlik no ile öðrenebilirsiniz.

ATA AÖF FÝNAL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ATA AÖF Güz Dönemi Ara Sýnavý (VÝZE) 1-2 Aralýk 2018 tarihinde yapýldý. Ardýndan ATA AÖF Yarýyýl Sonu Sýnavý (FÝNAL) 19-20 Ocak 2019 tarihinde yapýlacak. En son ATA AÖF Büyünleme Sýnavý 23-24 Þubat 2019 tarihinde yapýlacak.

Bahar Dönemi Ara Sýnavý (VÝZE) 23-24 Mart 2019 tarihinde, ATA AÖF Yarýyýl Sonu Sýnavý (FÝNAL) 11-12 Mayýs 2019 tarihinde, ATA AÖF Bütünleme Sýnavý 15-16 Haziran 2019 tarihinde, ATA AÖF Mezuniyet Üç Ders Sýnavý 27 Temmuz 2019 tarihinde yapýlacak.

ATA AÖF SINAV SORU ÝTÝRAZLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

 ATA AÖF sýnav sorularýn eriþime açýlmasý ile birlikte, verilen tarihler arasýnda sadece kesin olarak hatalý gördüðünüz sorulara itirazda bulununuz.

Daha önceki sýnavlarda bazý öðrencilerimizin bir derste 20 soruya itirazda bulunarak online soru itiraz sistemini suistimal ettiði tespit edilmiþtir. Bu durum gerek soru itirazlarýnýn incelenme,  gerekse sýnav sonuçlarýnýn açýklanma süresinin uzamasýna neden olmaktadýr.  


Ýtiraz sürecinin daha hýzlý ve daha saðlýklý yürütülebilmesi için bir öðrencinin bir sýnav döneminde soru itiraz hakký toplamda 10 soruyla sýnýrlandýrýlmýþtýr.

Gönderilen itirazlar deðerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlýk olarak yapýlacaktýr. ATA-AÖF sýnav sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplamasý yapan ve açýklanan sonuçlarda yanlýþlýk olduðunu düþünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sýnav sonuçlarýna itiraz, Dekanlýða yazýlý olarak sýnav sonuçlarýnýn ilanýný izleyen beþ iþ günü içerisinde yapýlabilecek. Ýtirazlar, Dekanlýkça incelenip sonuçlandýrýldýktan sonra ilgili öðrenciye bildirilecek.Sýnav sonuçlarýnda maddi hatalarýn düzeltilmesi dýþýnda herhangi bir deðiþiklik yapýlmayacak ve cevap kaðýdý öðrenciye verilmeyecek.

ATA AÖF MAZARET SINAVI VAR MI?

Sýnav giriþ belgesinde belirtilen yer ve tarihte sýnava girmeyen ya da giremeyen öðrenciler için baþka bir yerde veya zamanda mazeret sýnavý yapýlmaz. Her ne sebeple olursa olsun sýnav hakkýnýn saklý tutulmasý mümkün deðildir.

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL?

Kayýtlý olduðu programýnda verilen tüm dersleri alýp, ve dersleri baþarýyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diðer yükümlülükleri yerine getiren öðrenciye, kayýtlý olduðu programýn ait diploma verilir.

Dönem not ortalamasý 3,00 ile 3,49 arasýnda olan öðrenciler onur öðrencisi, 3,50 ile 4,00 arasýnda olan öðrenciler yüksek onur öðrencisi sayýlýrlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezasý alan öðrenciler belirtilen not ortalamalarýný saðlasalar bile onur öðrencisi veya yüksek onur öðrencisi sayýlmazlar.

Her ders için sýnava giren öðrencilerin aldýklarý puanlarýn hesaplanmasý ile bir harf notu belirlenir. Örneðin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladýðý bir dersten 30-35 arasý alanlara CC, 36-45 arasýnda alanlara CB, 45-65 arasýnda alanlara BB, 75-100 arasýnda olanlara AA tanýmlayabilir. Bu tanýmlama sonucunda 30’un altýnda alanlar o dersi bir daha almak zorundadýr. Yani FF alýr.

Tam tersi baþarý oraný yüksek olduðunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktýr. Bu tamamen baþarý oraný ve alýnan puanýn sistemdeki Harf notu karþýlýðý ile ilgilidir.

Bir dersten geçmek için o derse ait baþarý oranlarý, harf notu karþýlýðý ve alýnan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öðrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktýr.

Aðýrlýklý genel not ortalamasý (AGNO); öðrencinin öðrenimine baþladýðý andan itibaren, tamamlamýþ olduðu yarýyýl/yýl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayýt yaptýrdýðý her dersin kredi deðeri ile o dersin baþarý notuna aþaðýdaki tabloda karþýlýk gelen aðýrlýk katsayýsýnýn çarpýlmasý ve bu çarpýmlarýn toplanmasýndan elde edilen sayýnýn, toplam kredi deðerine bölünmesi ile hesaplanýr. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak þekilde yuvarlatýlýr.

Harf Notu Aðýrlýk Katsayýsý

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsýz

(2) AGNO hesabýnda, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan baþarý notu dikkate alýnýr.

 

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Atatürk Üniversitesi Açýköðretim Fakültesinde okuyan öðrencilerin merak ettiði sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasýl uygulandýðý ile ilgili.

Ders Baþarý Notunun Hesaplanmasýnda:

a) Blok uygulama dersleri hariç, diðer derslerde ara sýnavlarýn yüz yüze yapýlmasý halinde ders baþarý notuna ara sýnav puanýnýn katkýsý %30, yarýyýl/yýlsonu/bütünleme sýnav puanýnýn katkýsý %70’tir.

b) Ara sýnavlarýn çevrimiçi (online) olarak yapýlmasý halinde  ders baþarý notuna ara sýnav puanýnýn katkýsý %20, yarýyýl/yýlsonu/bütünleme sýnav puanýnýn katkýsý %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alýnan puan ara sýnav puaný, teorik sýnav sonunda alýnan puan ise yarýyýl sonu sýnav puaný olarak deðerlendirilir. Baþarý notu hesaplamasýnda ara sýnav puanýnýn katkýsý %60, yarýyýl sonu sýnav puanýnýn katkýsý %40 olarak alýnýr. Blok uygulama derslerinde bütünleme sýnavý yapýlmaz.