Bakan Özer, makamýnda öðrencileri kabul etti
ABONE OL

Bakan Özer baþkanlýðýndaki bakanlýk bürokratlarý ile öðretmen temsilcileri, öðrenci ve velilerden oluþan heyet, Aslanlý Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi.

Özer'in mozoleye çelenk býrakmasýnýn ardýndan saygý duruþunda bulunuldu ve Ýstiklal Marþý okundu.

Daha sonra Misak-ý Milli Kulesi'ne geçen Özer, Anýtkabir Özel Defteri'ne þunlarý yazdý:

"Aziz Atatürk, millet iradesi ve baðýmsýzlýðýmýzýn yegane tecelligahý olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103. kuruluþ yýl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayýz. 'Egemenlik kayýtsýz þartsýz milletindir.' ilkesiyle çýktýðýmýz baðýmsýzlýk yolunda aydýnlýk yarýnlarýmýzýn hem en mühim teminatý hem de gerçek sahipleri, evlatlarýmýzdýr. Onlara armaðan ettiðiniz, ýþýðýyla tüm dünya çocuklarýný aydýnlatan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý vesilesiyle gelecek nesillere olan inanç ve güvenimizi tazelemenin kývancýný yaþýyoruz.

Çocuklarýmýzýn dünyaya yön verecek, kendine güvenli ve donanýmlý bireyler olarak yetiþmeleri yolunda bize düþen büyük sorumluluðun farkýndayýz. Milli ve manevi deðerlerinin bilincinde, üretken, çaðýn bilgisini özümsemiþ ve erdemli bir nesil bize emanet ettiðiniz bu kutsal mirasý geleceðe taþýyacaktýr. Bütün gayretimiz, çocuklarýmýza iþte bu niteliklere sahip olacaklarý fýrsat ve ortamý saðlamak yolundadýr. Milli Eðitim Bakanlýðý olarak yeni nesli eðitimle yüceltme ülküsündeyiz. Köklü geçmiþimizin zenginliðini bilim, kültür, spor, sanat ve teknolojiyle harmanlayan çocuklarýmýz, bu güzel vataný iþaret ettiðiniz 'muasýr medeniyetler' seviyesinin üzerine çýkaracaktýr. 'Türkiye Yüzyýlý' hedefimize ilerlerken ilhamýmýzý sizin fikirlerinizden, gücümüzü aziz milletimizden ve kararlýlýðýmýzý baðýmsýzlýða olan tutkumuzdan alýyoruz. Ruhunuz þad olsun."

Anýtkabir merdivenlerinde hatýra fotoðrafý çektirilmesinin ardýndan Bakan Özer, bayramýný kutladýðý öðrencilerle bir süre sohbet etti.

BAKAN ÖZER, KOLTUÐUNU 5'ÝNCÝ SINIF ÖÐRENCÝSÝ KAAN CAN ÝL'E DEVRETTÝ

Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý dolayýsýyla Milli Eðitim Bakanlýðý'nda çocuklarla bir araya geldi. Özer, bir günlüðüne koltuðunu Toygar Börekçi Ortaokulu 5. Sýnýf öðrencisi olan Kaan Can Ýl'e býraktý. Toplamda 10 çocuktan oluþan heyet Bakan Özer ile sohbet etti. Çocuklarýn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný kutlayarak konuþmasýna baþlayan Bakan Özer, bu bayramý Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiðini hatýrlatarak sözü ve koltuðunu 5. sýnýf öðrencisi olan Kaan Can Ýl'e býraktý.

"BU TOPRAKLARIN DEÐERLERÝYLE YETÝÞÝRSENÝZ BU ÜLKE ÝLELEBET YAÞAMAYA DEVAM EDECEK"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramý tüm dünya çocuklarýna adadýðýný hatýrlatan Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer, egemenliðin ve geleceðin çocuklarýn elinde olduðunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini gençlere armaðan ediyor. Sizler ne kadar yetenekli, özgüvenli ve bu topraklarýn deðerleriyle yetiþirseniz bu ülke ilelebet yaþamaya devam edecek. 6 Þubat'ta ülkemizde çok büyük bir deprem yaþandý, çok canlarýmýzý yitirdik. Yitirmiþ olduðumuz canlarýmýza da Allahtan rahmet diliyorum, yaralýlara acil þifalar diliyorum. Okullarý açmak için, kardeþlerimizi okullarýyla, öðretmenleriyle buluþturmak için biz çok çaba sarfettik. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerin gözlerinizdeki ýþýklarý gördükçe gelecekle ilgili hiçbir kaygýmýz kalmýyor" diye konuþtu.

"SÝZLERDEN ALDIÐIMIZ BU BAYRAÐI ÜLKEMÝZÝN EN GÜZEL YERLERÝNE TAÞIYACAÐIZ"

Bir günlüðüne Milli Eðitim Bakaný Özer'in koltuðuna oturan 5'inci sýnýf öðrencisi Kaan Can Ýl, "Bugün bayram, bugün benim bizim günümüz. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'nýn 103. yýlýnda sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Bu bayramý bize armaðan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini gönülden gönüle, yürekte yüreðe, kuþaktan kuþaða taþýmalýyýz. Öncelikle yüzyýlýn felaketi olarak isimlendirilen ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketini yaþayan arkadaþlarýmýz ve öðretmenlerimiz ülkemdeki tüm arkadaþlarýmýn bayramýný kutluyorum. Arkadaþlarýmla birlikte bu büyük felakette hayatýný kaybedenlere rahmet, yararlýlara acil þifa diliyoruz. Sayýn bakaným bu özel günde bizleri makamýnýzda kabul ettiðiniz için sizlere kendim ve arkadaþým adýna teþekkür ediyorum. Bilmenizi isteriz ki bizler vatanýmýzý ve bayraðýmýzý korumayý, insan sevgisi ve çalýþkan olmayý, dürüst olmayý deðerli öðretmenlerimizden ve kýymetli anne babalarýmýzdan öðreniyoruz. Bugünün çocuklarý, yarýnýn büyükleri olarak sizlerden aldýðýmýz bu bayraðý ülkemizin en güzel yerlerine taþýyacaðýz" ifadelerini kullandý.

MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANI ÖZER'DEN 23 NÝSAN ULUSAL EGEMENLÝK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI:

Bakan Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý dolayýsýyla mesaj yayýmladý.

Milli irade ve baðýmsýzlýðýn simgesi olan TBMM'nin 103. kuruluþ yýl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye ve dünya çocuklarýna armaðan ettiði 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný kutlamanýn kývancýný yaþadýklarýný belirten Özer, mesajýnda þunlarý kaydetti:

"Hakimiyet kayýtsýz, þartsýz milletindir ilkesiyle taçlanan bu kutlu günde göðsümüz, mukaddes vatanýmýzý emanet edeceðimiz çocuklarýmýza duyduðumuz inanç ve güvenle kabarýyor. Gelecekte dünyamýz için atacaklarý adýmlarýn bizimkilerden çok daha büyük olacaðýna inandýðým evlatlarýmýzýn ufuklarýný geniþletmek yolunda kararlýlýkla çalýþýyoruz. Bu uðurda en büyük fedakarlýklarý yapmaktan çekinmemiþ, baþta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM'nin ilk Baþkaný Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluþ Savaþý'ný sevk ve idare eden Birinci Meclis'teki vekillerimiz ve tüm þehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Tüm dünya çocuklarýyla birlikte geleceðimizin ýþýðý evlatlarýmýzýn ve kýymetli milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný kutluyorum."