Bakan Özer: (Yarýyýl tatili) Ýnanýyorum ki öðretmenlerimiz öðrencilerimize ödev vermeyecekler
ABONE OL

Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer, Esenler "Tuna Eðitim Vadisi" temel atma törenine katýldý. Törene Bakan Özer'in yaný sýra Ýstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ýstanbul Ýl Milli Eðitim Müdürü Levent Yazýcý, Esenler Belediye Baþkaný Tevfik Göksu da katýldý. Bakan Özer törende yaptýðý konuþmasýnda, yarýyýl tatilinin Cuma günü baþlayacaðýna dikkat çekerek, "Öðretmenlerimizden istirhamýmýz var. Öðrencilerimize bu 2 hafta içerisinde ödev vermesinler. Gerçekten öðrencilerimiz de özellikle yeni baþlayan, eðitime yeni baþlayanlar hariç, diðer öðrencilerimizin hepsi bu 1 yýllýk aradan sonra özellikle ilk aylar gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu 5 aylýk yoðun eðitimden sonra onlarýn da 2 hafta güzel bir dinlenmeye ihtiyaçlarý var. Ýnanýyorum ki öðretmenlerimiz öðrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öðrencilerimiz hem öðretmenlerimiz dinlenecekler" dedi.

"15 BÝN ÖÐRETMEN ATMASININ YÜZDE 50'SÝNÝ YANÝ 7 BÝN 500 ÖÐRETMENÝ ÝNÞALLAH ÝSTANBUL'A VERECEÐÝZ"

Bakan Özer, "Ýstanbul'daki eðitim yatýrýmlarýný 2022 yýlýnda tamamlamak için tüm imkanlarýmýzý seferber ettik. Þu ana kadar Ýstanbul'umuza 5 milyarýn üzerinde eðitim yatýrýmýný 2022 yýlýnda verdik. Sadece okul yapma deðil, ayný zamanda okullarýn içerisinin donanýmýnýn yapýlmasý için ciddi bir þekilde destek veriyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn açýklamýþ olduðu gibi 31 Ocak'taki 15 bin öðretmen atamasýnýn yüzde 50'sini yani 7 bin 500 öðretmeni de inþallah Ýstanbul'a vereceðiz. Sadece Ýstanbul'da okullar yapmak deðil, ayný zamanda öðretmen, insan kaynaðý atamak, alt yapýnýn güçlendirilmesi noktasýnda ciddi yatýrýmlarla desteklemeye devam edeceðiz" diye konuþtu.

Bakan Özer, "Mevcut eðitim yatýrýmlarýnýn ötesinde 2022'de vermiþ olduðunuz yatýrýmlarýn ötesinde Esenler'de arsa bulun 20 tane ilave yatýrým daha yapalým. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise neye ihtiyacýnýz varsa yeter ki bize arsa gösterin, biz hemen arsayý bulduðunuz anda inþallah her türlü destekle o süreçlerin tamamlanmasýnda sizlerin yanýnda olacaðýz." dedi.

"HENÜZ 5'ÝNÝ AÇABÝLDÝK"

Vali Yerlikaya da törende bir konuþma yaparak, "Ýstanbul'umuzda 39 ilçemizde mükemmel okullar yapýlýyor. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, Mahmut Özer Hocamýz, kýymetli Bakanýmýzýn desteklerini biz yürekten hissediyoruz. Bu eðitim öðretim döneminde 36 okulu açmamýz lazýmdý. Henüz 5'ini açabildik, devam ediyoruz. Ýlk yarýyýl tatiline artýk ramak kaldý. Henüz salgýn bitmedi. Aþýyla büyük bir güç elde ettik. Ýlk yarýyýla geldik" dedi.