Bakan Tekin: 22 yýlda Türkiye'de gerçekten devrim niteliðinde adýmlar atýldý
ABONE OL

Temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Tekin, Siirt Valiliðini ziyaretinde þeref defterini imzaladý.

Bakan Tekin ve beraberindekiler, Vali Kemal Kýzýlkaya ile makamýnda görüþerek, kentteki çalýþmalara iliþkin brifing aldý.

Valilikte düzenlenen "Ýl Eðitim Deðerlendirme Toplantýsý"na da katýlan Tekin, toplantýnýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda, Bakanlýk birim amirleriyle Türkiye'deki illeri dolaþtýklarýný, illerdeki sorunlara yerinde çözüm üretmeye yönelik çalýþmalara devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Trabzon ve Erzurum'da bulunduklarýný ve kara yoluyla Erzurum'dan Siirt'e geldiklerini ifade eden Tekin, illerde okul yöneticileri ve öðretmenlerle sohbet ettiklerini, Ýl Eðitim Deðerlendirme toplantýlarý yaptýklarýný belirtti.

Bakan Tekin, þunlarý ifade etti:

"Toplantýmýza ildeki siyasi aktörlerimizi, siyasi yardýmcýlarýmýzý da dahil ediyoruz, il baþkanýmýz, milletvekillerimiz, belediye baþkanýmýz varsa. Bugün de ziyarette benzeri toplantýmýzý yaptýk. Bakanlýk merkez teþkilatýndan buradaki gündem maddesi olabilecek konularla ilgili olan genel müdür arkadaþlarýmýzý da dahil ettik, toplantýmýzý yaptýk. Gün içinde Erzurum, Siirt yolu üzerinde vaktimizin el verdiði ölçüde çat kapý okul ziyaretleri yaptýk, yani öðretmenlerimizin ve okulumuzun haberi olmadan. Bu çerçevede Karlýova'da Kargapazarý Cumhuriyet Ýlk ve Ortaokulu'na gittik. Orada öðretmen arkadaþlarýmýzla sohbet ettik. Muþ'a yaklaþýk 20-30 kilometre mesafede bir köyde Mercimekkale Ýlk ve Ortaokulu'nda öðretmen arkadaþlarýmýzla, çocuklarýmýzla ve gençlerimizle sohbet ettik."

ÞEHÝT AYBÜKE YALÇIN'IN ÇALIÞTIÐI OKULU ZÝYARET ETTÝ

Ziyaretleri kapsamýnda Batman'ýn Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lý teröristlerin saldýrýsý sonucu 22 yaþýnda þehit düþen öðretmen Þenay Aybüke Yalçýn'ýn çalýþtýðý ve fen lisesine dönüþtürülen okulu da ziyaret ettiklerini anlatan Tekin, Siirt'te de Ýl Eðitim Deðerlendirme Toplantýsý yaptýklarýný bildirdi.

Eðitime yönelik çalýþmalarý dolayýsýyla kentteki yöneticilere teþekkür eden Tekin, sözlerini þöyle tamamladý:

"22 yýlda Türkiye'de eðitim öðretim anlamýnda hem okullaþma hem derslik baþýna düþen öðrenci hem de öðretmen baþýna düþen öðrenci istatistikleri açýsýndan gerçekten devrim niteliðinde adýmlar atýldý. Burada da baktýðýmýzda 2002-2003 eðitim öðretim yýlýndaki derslik baþýna düþen öðrenci sayýlarý, 2024-2025 eðitim öðretim yýlýnda neredeyse yarý yarýya noktasýna gelmiþ durumda. Bunlar gayet güzel þeyler. Bunun dýþýnda ayný þekilde öðretmen istihdamýyla ilgili konularda katettiðimiz mesafeyi göstermek açýsýndan önemli þeyler. Emeði geçen herkese teþekkür ediyoruz. Burada yeni dönemle ilgili olarak talepleri de aldýk. Onlarý da biz milletvekilimiz ve Valimiz ile tekrar deðerlendireceðiz."

Vali Kýzýlkaya, Bakan Tekin'e Türk bayraðý iþlemeli Siirt tiftiði takdim etti.

Bakan Tekin, daha sonra Sancaklar Ortaokulu'nda bayrak törenine katýldý, öðrencilerle bir araya geldi, öðretmenler odasýnda öðretmenlerle sohbet etti.

AK Parti Siirt Ýl Baþkanlýðý'na da ziyarette bulunan Tekin, partililerle bir araya geldi.

Ziyarette, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve AK Parti Ýl Baþkaný Bahri Caner Özturan da hazýr bulundu.