Bakan Tekin: Anadolu insanýnýn temel referans deðerleri ne ise onu müfredatýn içine koyduk
ABONE OL

Tatvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 8. Olaðan Ýlçe Kongresi'ne katýlan Bakan Tekin, Ahlat ve Tatvan'da yapýlan kongrelerin hayýrlara vesile olmasýný diledi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile yol yürümekten duyduðu memnuniyeti dile getiren Tekin, Cumhurbaþkaný Erdoðan'a, Türkiye'nin demokrasisine, Türkiye'deki demokratik siyasal yaþamýn konsolide olmasýna yaptýðý hizmetlerden dolayý teþekkür etti.

Türkiye'de artýk demokratik olgunluk düzeyinin çaðdaþ demokrasiler düzeyine geldiðini ifade eden Tekin, þöyle konuþtu:

"Dünyanýn eðitim açýsýndan geliþmiþ ülkeleri neyi alýyorsa biz de onu alýyoruz. Bu birinci boyutu. Ýkinci boyutu da Anadolu insanýnýn bu ülkeyi bir arada tutan temel referans deðerleri ne ise onu da bu müfredatýn içine koyduk. Türkiye'ye özgü Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli'ne özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti grubunun eleþtirileri var. Onlara her ortamda soruyorum. Dünyadaki uygulamalarý aynen almamýza mý itiraz ediyorsunuz? Siz itiraz etseniz de etmeseniz de bu deðerler silsilesini ilanihaye yaþatacaðýz. Siz ne derseniz deyin. 14-28 Mayýs seçimlerinde halka taahhüt ettiðimiz, þurada gördüðümüz insanlarýn kapý kapý dolaþarak 'þöyle bir eðitim modeli ve eðitim sistemini getireceðiz' diye insanlara taahhüt ettiði þeyleri hayata geçireceðiz. Þimdi bana DEM Parti ve CHP grubu itiraz ediyor. Mesela CHP grubu 'laiklikle örtüþmüyor' diyerek bana itiraz ediyor. Ben de 'getirdiðimiz model evrensel laiklik uygulamalarýyla ve uluslararasý hukukun koruma altýna aldýðý laiklik uygulamalarýyla birebir örtüþüyor' diyorum ama Cumhuriyet Halk Partisinin laiklik anlayýþýyla örtüþmüyor. Dolayýsýyla Cumhuriyet Halk Partisinin laiklik anlayýþý ile benim laiklik anlayýþým örtüþmüyor."

Bakan Tekin, dini inanç ve ibadet hürriyetinin devlet garantisi altýna alýnarak saðlanmasýný laikliðin gereði olarak gördüðünü vurgulayarak, "Beni, ülkemizde sömürge mantýðýyla hareket eden yabancý okullara karþý çýktýðým için bir hafta boyunca Fransýz televizyonlarý eleþtirdi. Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli'ni hayata geçirdiðimizde 15 gün boyunca Yunanistan televizyonlarý beni yerden yere vurdular, eleþtirdiler. Müfredata Mavi Vataný ve Gök Vataný koyduk diye eleþtirdiler. Yunanistan'ýn, Fransa'nýn ve CHP'nin dediðini mi yapayým, yoksa Anadolu irfanýnýn ve insanlarýnýn dediðini mi yapayým?" diye konuþtu.

"SAYISIZ HÝZMETLER YAPTIK"

AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoðlu da esas olanýn koltuk deðil millet olduðunu söyledi.

Makam ve mevkilerin geçici olduðunu bildiklerini dile getiren Bedirhanoðlu, "Millete eser býrakmak ve hizmet yapmak þuuruyla hareket ediyoruz. AK kadrolarla 23 yýldýr bu millete hizmet ediyoruz. Milletimize saðlýktan ekonomiye, ulaþýmdan eðitime, sayýsýz hizmetler yaptýk. Bu anlamda milletimizin gönlüne girmek için çalýþmaya devam edeceðiz." ifadesini kullandý.

Bitlis Belediye Baþkaný Nesrullah Tanðlay da AK Parti kongrelerinin þölen havasýnda geçtiðini belirterek, "AK Parti bir dava hareketidir. Baþýndaki liderimiz için canla baþla çalýþacaðýz. Etrafýmýz ateþ çemberi, Müslümanlar katlediliyor. Dünyada sadece bir kiþinin bu katliamlara karþý sesi çýkýyor. O da liderimiz Recep Tayyip Erdoðan. Canla baþla çalýþarak liderimize destek olmamýz lazým." dedi.

AK Parti Ýl Baþkaný Kadir Köstekçi, ülkenin zor bir süreçten geçtiðini ifade ederek, "Birlik ve beraberliðimize sahip çýkmalýyýz. Gazze'de bir soykýrým var. Buna bir tek Cumhurbaþkaný'mýz karþý çýkýyor. Rabbim bu ateþe bir su serpsin. Rabbim birlik ve beraberliðimizi daim kýlsýn. Kapýmýz, gönlümüz herkese açýk. Ýçinde vatan sevgisi olan kim varsa buyursun gelsin." diye konuþtu.