Bakan Tekin, öðrencilerin gülümseten sorularýna cevap verdi
ABONE OL

Bakan Tekin ziyaretinde, ikinci dönemin ilk ders zili öncesi düzenlenen bayrak töreninde öðrencilerle Ýstiklal Marþý'ný okudu.

Derslerine konuk olduðu öðrencilerle yarýyýl tatiline iliþkin sohbet eden Bakan Tekin, daha sonra okulun Masal Atölyesi'ni ziyaret etti ve Nasrettin Hoca fýkrasý canlandýrmasý yapan öðrencilerin mini oyununu izledi.

Eleþtirel düþünme becerisini geliþtirmek için Nasreddin Hoca fýkrasý üzerinden öðretmen ve öðrencilerin uyguladýðý "soru-cevap" bölümünü izleyen Tekin, çocuklara, "Öðretmeninizle yaptýðýnýz dersi beðeniyor musunuz?" diye sordu.

Bakan Tekin öðrencilere, "Bu derslerde Nasreddin Hoca gibi toplumun yetiþtirdiði önemli isimleri öðreniyorsunuz. Hem toplumsal yaþantýmýzý görüyorsunuz hem de çok güzel dersler çýkarýyorsunuz. Dersleri böyle iþlemenizi istiyoruz." diye seslendi.

Bakan Tekin, daha sonra öðrencilerin gülümseten sorularýna da yanýt verdi.

Nasreddin Hoca fýkrasýyla iliþkili olarak, "Dostlarýnýza güvenir misiniz?" diye soran bir öðrenciye, "Evet güvenirim." diye yanýt veren Bakan Tekin, bir baþka öðrencinin sorusu üzerine küçükken takým tuttuðunu, Beþiktaþlý olduðunu dile getirdi.

Bakan Tekin'in "Siz küçükken çalýþkan mýydýnýz?" diye soran öðrenciye yanýtý, "Evet biraz öyleydim, çalýþkandým." þeklinde oldu.

Tekin, sosyal medya hesabýndan ziyaretiyle ilgili þu deðerlendirmeyi yaptý:

"Bugün ülkemizin 81 ilinde yaklaþýk 18 milyon öðrencimiz, 1 milyonun üzerinde öðretmenimiz yeni döneme 'merhaba' dedi. Bizler de okul koridorlarýnýn çocuklarýmýzýn neþeli sesleriyle yankýlandýðý bu güzel günün mutluluðuna ortak olmak için Etimesgut Þehit Güner Altýnok Ýlkokulumuzda öðrencilerimiz ve meslektaþlarýmýzla beraberdik. 2023-2024 eðitim öðretim yýlýnýn 2. dönemi eðitim ailemize hayýrlara vesile olsun inþallah."