Bakan Tekin'den karne mesajý
ABONE OL

Bakan Tekin, 2023-2024 eðitim öðretim yýlý sonu dolayýsýyla öðrenci, öðretmen ve veliler için mesaj yayýmladý.

Mesajýnda, öðrencilerin önlerinde hem dinlenmek hem de kiþisel ve akademik becerilerini geliþtirmek için yaz tatilinin olduðunu belirten Tekin, onlardan sinemadan tiyatroya, þiirden tarihe, dergilerden gazetelere uzanan geniþ bir yelpazede Türkçenin zenginliklerini keþfetmelerini istedi.

Öðrencilere, bu yaz Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli'nin beceri temelli yaklaþýmýný temsil eden ve ilk defa uygulanacak zanaat atölyelerinde yeni beceriler kazanmalarýný tavsiye eden Tekin, þu ifadeleri kullandý:

"Destekleme ve yetiþtirme kurslarýmýzýn da açýk olduðunu hatýrlatmak isterim. Bu kurslara katýlarak hem eksiklerinizi giderebilir hem de yeni bilgi ve becerilerle donanabilirsiniz. Ayrýca yaz tatiline özel hazýrladýðýmýz zengin içerikli etkinlik kitaplarýmýzdan mutlaka yararlanýn. Bu kitaplar, bilginizi artýrarak yeni ufuklar açacak ve tatilinizi daha verimli hale getirecektir. Eðitimde saðladýðýmýz desteklerle, her birinizin kendine özgü potansiyelini en iyi þekilde kullanmasýný arzuluyoruz."

Tekin, öðrencilerden yaz tatilinde, okuma ve yazmayý gündelik rutinlerinin bir parçasý haline getirmelerini isteyerek, þunlarý kaydetti:

Bu süreç, sadece bilgi edinmenizi saðlamakla kalmaz, ayný zamanda kiþisel ve toplumsal sorumluluklarýnýzý da pekiþtirir. Zekanýzýn ve azminizin teriyle, okuma ve yazmanýn büyülü rüzgarýna kapýlarak geleceðinizi þekillendiriyorsunuz. Ancak okumanýn bir yönü, anlamý ve hedefi olmalýdýr. Ýnsan kendini geliþtirmek, yetkinleþtirmek ve baþkalarýna ýþýk saçmak için okumalýdýr.

Her yaz tatilinde olduðu gibi bu yaz da þehirlerimizi ve kültürlerini keþfedin. Þehirler adým adým, sokak sokak, bina bina, insan insan kendini açar. Gezilerinizde yeni hikayelerle tanýþýn. Bir insana, bir kalbe dokunmaya çalýþýn, bir tek kelime etmeden bile bir kalbe dokunmanýn mümkün olduðunu unutmayýn. Ülkemizin zengin tarihini ve kültürünü yansýtan müzeleri, ören yerlerini ve tarihi mekanlarý ziyaret ederek bilgilerinizi pekiþtirin. Umarým, kendinizi geliþtirerek, yeni ilgi alanlarý keþfederek ve bilgilerinizi artýrarak yeni döneme hazýrlanýrsýnýz."

- ÖÐRETMEN ODASI BULUÞMALARI DEVAM EDECEK

Bakan Tekin, sýnýfýn içinden baþlayarak dünyanýn geniþ kesimlerine yayýlan bir medeniyet anlayýþý için kendinden beklenen rolü büyük bir çaba, inanç, bilgi ve samimiyetle gerçekleþtiren tüm öðretmenlerin misyonunu besleyecek ve daha çok öne çýkarmasýný saðlayacak çalýþmalara devam edeceklerini de vurguladý.

Geçen yýl boyunca "Öðretmenler Odasý Buluþmalarý"na gösterdikleri ilgi ve aktif katýlýmdan dolayý öðretmenlere teþekkür eden Tekin, yeni eðitim öðretim yýlýnda da bu buluþmalarýn ve istiþarelerin ayný kararlýlýk ve verimlilikle devam edeceðini anlattý.

- "KÖTÜ KARNE DÜZELTÝLEBÝLÝR ANCAK KÝÞÝLÝÐÝNE VERÝLEN ZARAR ONARILAMAZ"

Tekin, çocuklarýn eðitim yolculuðunda velilerin rolü ve desteðinin çok kýymetli olduðuna da dikkati çekti.

Velilerin doðru rehberlikle çocuklarýnýn potansiyelini tam anlamýyla ortaya çýkarabileceðine iþaret eden Tekin, þöyle devam etti:

"Onlarýn eðitimine duyduðunuz ilgi ve gösterdiðiniz çaba, gelecek nesillerin þekillenmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Eðitimde asýl olan gözlemdir. Çocuklar, çevrelerinde gördüklerini özümseyerek öðrenirler. Bu yüzden, çocuklarýmýza sürekli zorluklarla dolu yollar sunmak yerine, onlara keþfetmeleri için güvenli ve teþvik edici bir ortam saðlamak zorundayýz. Bir ebeveyn kendini geliþtirmezse, çocuklarýný doðru yönlendirme kabiliyeti sýnýrlý kalýr."

Çocuklarýn kitaplarla kurduklarý baðýn güçlendirilmesi, bilgiye ve öðrenmeye yönlendirilmesi gerektiðinin altýný çizen Tekin, þu ifadelere yer verdi:

"Eðlence, televizyon izlemek, dizi takip etmek veya sosyal medyada vakit geçirmekten ibaret olmamalýdýr. Bilgi ve kitaplara dayalý, zihin açýcý aktivitelerle zenginleþtirilmelidir. Çocuklarýmýza öðrenme süreçlerinde hem teorik bilgileri hem de ahlaki deðerleri nasýl baþarýyla entegre edebileceðinizi planlamak, onlarýn hem akademik hem de kiþisel olarak dengeli ve donanýmlý bireyler olarak yetiþmelerini saðlar. Ebeveyn olarak kendi öðrenme ve geliþim sürecinize önem vermek, çocuklarýnýza saðlam bir örnek olmanýn temelidir.

Ayrýca kötü bir karne her zaman düzeltilebilir ancak çocuklarýmýzýn kiþiliðine verilen zarar onarýlamaz. Karne, çocuklarýmýzýn gayret ve çabalarýnýn sadece bir özetidir, baþarýlarýnýn veya yeteneklerinin nihai göstergesi deðildir. Karneleri, çocuklarýmýzý suçlamak veya yargýlamak için deðil, onlarý daha iyi yönlendirmek ve desteklemek için kullanmalýyýz. Unutmayýn, çocuðunuzun getirdiði karne, en az dört kiþinin karnesidir: Anne, baba, öðretmen ve öðrenci. Çocuklarýmýzýn gelecek planlamasýnda okullar ve öðretmenler kadar ailelerin ve ebeveynlerin de önemli bir katkýsý olduðunu lütfen göz ardý etmeyelim. Bu bilinçle hareket ederek, hep birlikte onlarýn potansiyelini en iyi þekilde ortaya çýkarabilir ve onlarý güçlü bir geleceðe hazýrlayabiliriz."