Eðitime kar engeli: Bazý il ve ilçelerde okullar tatil edildi
ABONE OL

Ardahan'da elveriþsiz hava koþullarý nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarýn tatil edildi.

Valilikten yapýlan açýklamada, kamu kurum ve kuruluþlarýnda görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayýlacaðý belirtildi.

ERZURUM

Valilikten yapýlan açýklamada, kent genelinde devam eden yoðun kar ve olumsuz hava koþullarý nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eðitime bir gün ara verildiði bildirildi.

Açýklamada, söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarýnda çalýþan hamile, engelli ve kronik hastalýðý bulunan personelin de ayný gün idari izinli sayýlacaðý ifade edildi.

Öte yandan Çat, Tekman, Karayazý, Hýnýs, Aþkale, Ýspir ve Pasinler kaymakamlýklarý da olumsuz hava koþullarý nedeniyle okullara bir gün ara verildiðini duyurdu.

KASTAMONU

Kastamonu Valiliðinden yapýlan açýklamada, özellikle köylerde yoðun kar yaðýþýnýn etkili olduðu belirtildi.

Açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Köylerimizdeki yoðun kar yaðýþýnýn ardýndan köy yollarýmýzda gece buzlanma olacaðý deðerlendirildiðinden, sadece taþýmalý eðitim kapsamýndaki öðrencilerimize münhasýr olmak kaydýyla, pazartesi günü il genelinde, eðitim ve öðretime ara verilmiþtir."

BÝNGÖL

Bingöl'ün Karlýova ilçesinde kar ve olumsuz hava þartlarý nedeniyle eðitime 1 gün ara verildi.

Karlýova Kaymakamlýðýndan yapýlan açýklamada, "Yoðun tipi ve buzlanma sebebiyle Karlýova ilçemiz merkez ve köy okullarýnýn tamamý, 25 Aralýk Pazartesi günü tatil edilmiþtir. Ayrýca hamile ve engelli kamu çalýþanlarý da idari izinli sayýlacaklardýr" denildi.

BAYBURT

Bayburt'ta yoðun kar yaðýþý nedeniyle yarýn eðitime ara verildiði bildirildi.

Valilikten yapýlan açýklamada, il genelinde etkili olan kar yaðýþý dolayýsýyla yaþanabilecek olumsuzluklarý engellemek için Milli Eðitim Bakanlýðýna baðlý resmi ve özel tüm kademeler ile özel eðitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarýn eðitim öðretim faaliyetlerine ara verildiði belirtildi.

Açýklamada, kamu kurumlarýnda görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayýlacaðý kaydedildi.

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ve Ovacýk ilçelerinde kar yaðýþý nedeniyle taþýmalý eðitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapýlan açýklamada, Eflani ve Ovacýk ilçelerinde kar yaðýþý ve olumsuz hava þartlarý nedeniyle 25 Aralýk Pazartesi günü taþýmalý eðitim ve öðretime bir gün ara verildiði bildirildi.

AÐRI

Aðrý Valisi Mustafa Koç, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, öðrencilerin kendileri için çok önemli olduðunu söyledi.

Öðrencilerin güvenliðinin her zaman öncelikleri olduðunu belirten Koç, açýklamasýnda þu ifadelere yer verdi:

"Sevgili yavrularýmýz siz bizim için önemlisiniz. Olumsuz hava koþullarý nedeniyle 25.12.2023 Pazartesi günü il genelinde eðitim öðretime 1 gün ara verme kararý aldýk. Sizlerin güvenliði bizim için her zaman önceliklidir. Lütfen dikkatli olun ve evinizde güvende kalýn."

ARTVÝN

Valilikten yapýlan açýklamada, olumsuz hava koþullarý, yoðun kar yaðýþý ve buzlanma riski sebebiyle Artvin Merkez ilçede 25 Aralýk 2023 Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eðitim öðretime bir gün ara verildiði kaydedildi.

Açýklamada, kamu kurumlarýnda görevli engelli ile hamile personelin de idari izinli sayýlacaðý belirtildi.

KARS

Kars Valiliðinden yapýlan açýklamada, soðuk hava koþullarý nedeniyle olasý buzlanma riskine karþý tüm okullarýn yarýn tatil edildiði bildirildi.

Ayrýca, kamu kurumlarýnda görevli engelli, hamile ve 60 yaþ üstü personelin de idari izinli sayýlacaðý ifade edildi.

ERZÝNCAN

Erzincan'ýn Refahiye ilçesinde de olumsuz hava koþullarý etkili oluyor.

Refahiye Kaymakamlýðýnýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, etkili olan kar yaðýþý, gece oluþabilecek buzlanma riski ile ulaþýmda yaþanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle, 25 Aralýk Pazartesi ilçe genelinde eðitim ve öðretime ara verildiði belirtildi.

Ayrýca, kamu kurum ve kuruluþlarýnda çalýþan hamile, engelli ile kronik hastalýðý bulunan personelinde 25 Aralýk tarihinde idari izinli sayýlacaklarý kaydedildi.

VAN

Muradiye Kaymakamlýðýndan yapýlan açýklamada, ilçede olumsuz hava þartlarýnýn etkili olduðu belirtildi. Açýklamada, yoðun kar ve yollarda buzlanma tehlikesi dolayýsýyla yarýn taþýmalý eðitim kapsamýndaki tüm okullarda eðitime ara verildiði kaydedildi.

Ýl Milli Eðitim Müdürlüðünden yapýlan açýklamada ise Çaldýran ilçesinde olumsuz hava koþullarý nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullar ile diðer eðitim kurumlarýnýn yarýn tatil edildiði duyuruldu.

Çatak ve Özalp ilçelerinde de yoðun kar ve bazý mahalle yollarýnýn kapalý olmasý nedeniyle taþýma kapsamýndaki okullarda eðitime ara verildiði bildirildi.

GÝRESUN

Valilikten yapýlan yazýlý açýklamada, kar yaðýþý ve buzlanma riski nedeniyle ⁠Alucra ve Çamoluk ilçelerinde tüm okullarda eðitim öðretime 1 gün süreyle ara verildiði belirtildi.

Merkeze baðlý Okçu Köyü Ýlkokulu'nda eðitim öðretime yarýn ara verildiði aktarýlan açýklamada, Okçu köyünden merkezdeki okullara gelen taþýmalý eðitim kapsamýndaki öðrencilerin de 1 gün izinli sayýlacaðý kaydedildi.

Yaðlýdere ilçesinin Sýnýr köyündeki Sýnýr Ahmet Elmalý Ýlkokulu ile Þehit Süleyman Kul Ortaokulu'nda da eðitime 1 gün süreyle ara verildiði bildirilen açýklamada, ayrýca Sýnýr ve Yeþilpýnar köylerinden Yaðlýdere ilçe merkezindeki okullara gelen taþýmalý eðitim kapsamýndaki öðrencilerin 1 gün izinli sayýlacaðý ifade edildi.