Meb.gov.tr BİLSEM sınav sonuçları 2022 sorgulama! BİLSEM sınav sonuçları açıklandı!
ABONE OL

BİLSEM sınav sonuçları erişime açıldı. Özel yetenek mülakatlarına katılan öğrenciler, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarını meb.gov.tr adresinden görüntüleyebilecekler. Peki BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? meb.gov.tr BİLSEM sınav sonuçları 2022 sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları açıklandı. BİLSEM mülakatları 13 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bireysel değerlendirme sonrasında kayıt hakkı kazanan öğrenciler meb.gov.tr adresinden ilan edildi.

MEB.GOV.TR BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2022 İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM sonuçları neticesinde Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıt yaptıracaklar. BİLSEM Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları Ağustos'un 22-26 tarihleri arasında yapılacak.

BİLSEM 1. 2. ve 3. sınıflar için gerçekleştirilen grup tarama sonuçları ardından, bireysel yetenek sınavının sonuçları erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi ve en iyi şekilde eğitim-öğretim hayatına adapte edilmesini amaçlayan BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları açıklandı.

2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönelik bireysel değerlendirme ve yetenek komisyonları değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan BİLSEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor.

BİLSEM sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. Grup tarama ve bireysel değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşan mülakatlara katılan adaylar BİLSEM sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek.

BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler işlemlerini 29 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri aralığında yapacaklar.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.