Bu da oldu! 1 saat okulun önünde bekledi, YKS'ye geç kaldý
ABONE OL

Türkiye genelinde 3 milyon 36 bin 945 adayýn baþvurduðu Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15 te baþladý.

15 dakika önceden kapýlarýn kapandýðý sýnava her sene olduðu gibi bu sene de geç kalanlar oldu.

Sýnav yeri, Beylikdüzü Büyükþehir Mahallesi'nde bulunan Büyükþehir Yücel Akkaþ Ortaokulu olan bir aday, sýnava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye baþladý. 10.15'e kadar içeri girebileceðini düþünen aday, sýnava geç kaldý. Sýnav salonuna alýnmayan aday okulunun önünden ayrýldý.

Adayýn okulun önünde olduðu halde sýnava geç kaldýðýný duyan belediye çalýþaný "Çok üzülüyorum hepinize" diyerek karþýlýk verdiði görüldü.

YKS ÝÇÝN YANLIÞ OKULA GELEN VE KÝMLÝÐÝNÝ UNUTAN ÖÐRENCÝLERÝN YARDIMINA POLÝS YETÝÞTÝ

Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) yetiþememe riski olan adaylara polis ekipleri yardýmcý oldu.

Çanakkale Emniyet Müdürlüðünde görevli polisler, yeni kimlik çýkarmasý gereken, yanlýþ okula giden, eksik evraký bulunan ya da kimliðini evde unutan öðrencileri motosikletlerle gidecekleri yerlere yetiþtirdi.

Polis ekiplerinin yardýmýyla 10 üniversite adayý, kapýlarýn kapanmasýndan önce okullara ulaþýp salonlardaki yerlerine geçti.

Cevatpaþa Ortaokulunda da sýnav dolayýsýyla adaylar kuyruk oluþturdu. Görevliler tarafýndan gerekli kimlik ve belge kontrolünün yapýlmasýnýn ardýndan üniversite adaylarý sýnava girecekleri sýnýflara tek tek alýndý.

Bazý velilerin en az öðrenciler kadar heyecanlý olduðu gözlenirken, okul çevresinde bekleyen bazý veliler de sýnava giren çocuklarý için Kur'an-ý Kerim okudu.

EDÝRNE'DE YANLIÞ SALONA GELEN VE KÝMLÝÐÝNÝ UNUTAN ÖÐRENCÝLERÝ YKS'YE YUNUS TÝMÝ POLÝSLERÝ YETÝÞTÝRDÝ

Sýnava girmek için Trakya Üniversitesi Ayþekadýn Yerleþkesine gelen bir öðrenci sýnava dakikalar kala kimliðini unuttuðunu fark etti.

Panik halde polislerden yardým isteyen öðrenciyi Edirne Emniyet Müdürlüðü Motosikletli Polis Timlerince (Yunus Timi) motosiklete bindirildi.

Evinden alýnan kimlikle öðrenci, sýnav yapýlacak binalarýn kapýlarýnýn kapanmasýna kýsa bir sürer kala sýnav salonuna yetiþtirildi.

Geldiði sýnav salonunun yanlýþ olduðunu fark eden 2 öðrenci ise panik halinde yunus polislerinden yardým istedi.

Motosiklete bindirilen 2 öðrenci Mühendislik Fakültesindeki sýnav salonuna yetiþtirildi.

Sýnava yetiþen öðrenciler, Yunuslar'a, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da ekiplere teþekkür etti.

ADANA'DA YANLIÞ OKULA GELEN ÖÐRENCÝYE POLÝS YARDIM ETTÝ

Merkez Sarýçam ilçesi ÇEAÞ Sofulu Ortaokulunda sýnava girecek bir öðrenci, isim benzerliði nedeniyle merkez Çukurova ilçesi Adnan Kahveci Bulvarý'ndaki ÇEAÞ Anadolu Lisesine gitti. Okulun yanlýþ olduðunu fark eden öðrenci, bu sýrada oradan geçen motosikletli trafik polisinden yardým istedi.

Trafik polisi, kaskýný verdiði öðrenciyi kapýlarýn kapatýlmasýna dakikalar kala okula götürerek sýnava girmesine yardýmcý oldu.

YKS ÝÇÝN YANLIÞ OKULA GELEN VE KÝMLÝÐÝNÝ UNUTAN ÖÐRENCÝLERÝN YARDIMINA POLÝS YETÝÞTÝ

Bartýn Üniversitesi Kutlubey Yerleþkesi'nde sýnava girecek bir öðrenci, yaklaþýk 10 kilometre mesafedeki Aðdacý Kampüsü'ne gitti.

Sýnavýn baþlamasýna kýsa süre kala yanlýþ yere geldiðini anlayan öðrenciyi, motosikletli polis ekipleri sýnava gireceði okula ulaþtýrdý.

Öte yandan polis ekipleri, kimliðini evde unutan bir öðrenciyi de sýnava yetiþtirdi.

KARABÜK

Safranbolu ilçesindeki Karabük Üniversitesi Baþak Cengiz Mimarlýk Fakültesi'nde sýnava girecek bir aday, yanlýþlýkla merkezdeki Demir Çelik Kampüsü'ne geldi.

Durumu fark eden öðrenciyi, motosikletli polis ekipleri sýnava gireceði salona götürdü.

Polis ekipleri ayrýca kimliðini evde unutan bir öðrencinin de yardýmýna yetiþti. Motosiklete bindirilen öðrenci, evden kimliðini aldýktan sonra sýnav yerine ulaþtýrýldý.

Sýnava yetiþtirilen öðrenciler, polis ekiplerine teþekkür etti.

ELAZIÐ'DA YKS'YE GÝREN 15 ADAYI SINAV MERKEZLERÝNE POLÝS EKÝPLERÝ YETÝÞTÝRDÝ

Elazýð'da Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) giren 15 kiþiyi sýnav merkezlerine, polis ulaþtýrdý.

Ýl Emniyet Müdürlüðü trafik ekipleri, kentte YKS'ye geç kalan, kimlik ve giriþ belgesini unutan adaylar için seferber oldu.

Fýrat Üniversitesi kampüs ve çevresinde adaylara sýnav salonlarýna ulaþmalarý konusunda yardýmcý olan ekipler, sýnava geç kalma riski bulunan 15 adayý sýnav yerine yetiþtirdi.

Bu arada, Elazýð Belediyesi de öðrencilere ücretsiz ulaþým imkaný saðladý.

DÝYARBAKIR'DA YKS'YE GEÇ KALAN 10 ADAYI SINAV MERKEZLERÝNE POLÝS EKÝPLERÝ YETÝÞTÝRDÝ

Diyarbakýr'da Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalan 10 kiþiyi motosikletli Yunus ekibi sýnav merkezlerine yetiþtirdi.

Diyarbakýr'da adaylar, sýnava girecekleri okullarda kimlik kontrollerinin ardýndan salonlara alýndý. Görevliler, kapýlarýn kapatýlmasýna sayýlý dakikalar kala okul çevresinde adaylara uyarýlarda bulundu. Sýnav için okullara giriþler, 10.00'da sona erdi.

Bazý öðrenciler okullara koþarak geldi.

Diyarbakýr Emniyet Müdürlüðünde görevli motosikletli Yunus ekipleri de sýnav merkezine geç kalan, araç bulamayan, yanlýþ okula giden ve kimliðini evde unutan 10 öðrenciyi motosikletlerle sýnava girecekleri yerlere ulaþtýrdý.

Öðrenciler, Yunus ekiplerinin yardýmýyla sýnav merkezlerine zamanýnda yetiþerek, kapýlarýn kapanmasýndan önce salonlardaki yerlerine geçti.