Çýnar Koleji’nde hayat okulda öðreniliyor
ABONE OL

EÐÝTÝMÝN önde gelen kurumlarýndan Çýnar Koleji, eðitim sistemindeki sýnav maratonunda öðrencileri bir adým önde baþlatacak çalýþmayla eðitim dünyasýnda bir ilke imza attý. Birbirinden farklý 18 atölyeden oluþan ‘Yaþam Becerileri Merkezi’ni hizmete açan Çýnar Koleji; öðrencilere ezbere dayalý sistem yerine, ‘görürek-öðrenme’ modeliyle eðitecek.

Eðitim araþtýrma ve geliþtirme çalýþmalarý alanýnda Türkiye’de birçok çalýþmaya önderlik eden Çýnar Koleji bünyesinde  ‘Yaþam Becerileri Merkezi’ hayata geçti. Eðitim seferberliðinde yaptýðý öncü davranýþlarla tanýnan Cumhurbaþkaný Abdullah Gül’ün eþi Hayrünnisa Gül’ün katýlýmýyla açýlýþý gerçekleþtirilen ‘Yaþam Becerileri Merkezi’ni tanýtan Çýnar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, “Bu model sayesinde öðrenci gelecekteki hayata hazýrlanacak” dedi.

AR-GE çalýþmalarý sonucuna bu tür yaþam merkezini kurmaya karar verdiklerini belirten Ünal þu bilgileri verdi: “Çýnar Koleji, ‘Yaþam Becerileri Merkezi’ çok özel projesi, mimari ve estetik tasarýmýyla uzun AR-GE çalýþmalarý sonucu ortaya konmuþtur. Dünyanýn farklý köþelerindeki birçok ülkedeki eðitim modelleri incelendikten sonra geliþtirilen proje, her biri öðrencilerin yetenek ve kabiliyetlerini ortaya çýkarmayý hedefleyen birbirinden farklý 18 atölyeden oluþuyor. Anasýnýfýndan baþlayarak, lise sona kadar her yaþ grubu öðrencilerinin yararlanacaðý bu atölyelerde, gençler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri çalýþmalarý özgürce yerine getirme þansýna sahip olacaklar.”  

Yaþayarak ve yaparak öðrenme

Ezbere dayalý eðitim yerine, yaparak ve yaþayarak öðrenmeyi saðlayan sistemle öðrencileri tanýþtýrdýklarýný kaydeden Çýnar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, “Life Street olarak ifade edilen ‘Yaþam Becerileri Merkezi’nde öðrencilerimiz hayatta iþlerine yararken, onlara artý deðerler de katacak birçok bilgi ve uygulamayý öðrenme fýrsatý bulurken, yeni beceriler kazanacaklar” dedi. Kadir Ünal, sözlerini þöyle sürdürdü: “Merkez, haftada birkaç saat eðitim verilen bir kulüp çalýþmasý yeri deðil. ‘Yaþam Becerileri Merkez’, her yaþ ve seviye grubundan tüm öðrencinin yararlanacaðý ve birçok dersin alanýnda uzman isimler tarafýndan atölyelerde gerçekleþtirileceði özel bir uygulama alaný. ‘Yaþam Becerileri Merkezi’, eðitim dünyasýna yeni bir ufuk kazandýrýrken, ülkenin yeni eðitim sistemine de bir nevi yol haritasý çizecek. Projede dokunarak, hissederek, algýlayarak eðitim süreçlerine dahil olan öðrenciler, kelimenin tam anlamýyla ‘yaparak ve yaþayarak’ hayata hazýrlanacak.”

Hayrunnisa Gül ‘Çok emek gördüm’

YAÞAM Becerileri Merkezi açýlýþ törenine katýlan Hayrunnisa Gül, kurdele kesiminin ardýndan el iþi, ahþap, tekstil ve teknoloji atölyelerini gezdi. Mutfak Atölyesi’nde çocuklarla birlikte hamur açýp mantý büken Bayan Gül, “Çocuða yapýlan yatýrým en önemli yatýrýmdýr. Eðitim çocuðun altýn bileziði. Gerçekten burada çocuklara yapýlan büyük bir emek görüyorum. Çok güzel þeyler yapýlmýþ. Emeði geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah arttýrsýn Ýnþallah” diye konuþtu.

Yabancý dil de var Acil Yardým eðitimi de

YAÞAM Becerileri Merkezi’nde öðrenciler, Mutfak Sanatlarý Atölyesi’’nde yemek yapmayý, hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabý gibi konularý öðrenirken; Çamurev’de çamurdan þekiller ortaya çýkarmayý, Tekstil ve Tasarým Atölyesi’nde; kumaþa þekil vererek dikiþ, nakýþ ve ütü yapmayý, Hayal Atölyesi’nde düþünmeyi ve düþündüklerini yazýya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarýyla yabancý dili, Galery 3D’de nesneleri algý-yüksekli ve derinlik boyutlarýyla inceleyebilmeyi, 112’de acil ilk yardým ve temel saðlýk bilgilerini öðreniyor.

Ýlklerin okulu ÇINAR KOLEJÝ  

18 YILLIK geçmiþiyle ülkenin köklü özel okullarýndan Çýnar Koleji, bugüne kadar pek çok akademik baþarýya imza attý. Türkiye birincileri yetiþtiren okulun, Baþakþehir ve Büyükçekmece-Beylikdüzü’nde 52 bin m2 kapalý alana sahip kampüslerinde 2 bin 500 öðrencisi bulunuyor. Kolej, sosyal alanlarda öðrencilerine saðladýðý yenilikçi imkanlarla tanýnýyor. AVM olarak inþa edilen Büyükçekmece Kampüsü, örnek çalýþmayla 5 yýldýzlý okula dönüþtürüldü. Ayný kampüste 2 bin m2 alanda 18 farklý atölyeden oluþan ‘Yaþam Becerileri Merkezi/ (Life Street), eðitimde ilk olma özelliðini de koruyor. Milli Eðitim Bakanlýðý müfredatlarýnda da yer almaya baþlayan, öðrencilere hayat boyu kullanabilecekleri becerileri kazandýrma hedefi, Çýnar Koleji’nin bu uygulamasýyla önümüzdeki günlerde pek çok kuruma örnek olmaya hazýrlanýyor.