Çınar Koleji’nde hayat okulda öğreniliyor
ABONE OL

EĞİTİMİN önde gelen kurumlarından Çınar Koleji, eğitim sistemindeki sınav maratonunda öğrencileri bir adım önde başlatacak çalışmayla eğitim dünyasında bir ilke imza attı. Birbirinden farklı 18 atölyeden oluşan ‘Yaşam Becerileri Merkezi’ni hizmete açan Çınar Koleji; öğrencilere ezbere dayalı sistem yerine, ‘görürek-öğrenme’ modeliyle eğitecek.

Eğitim araştırma ve geliştirme çalışmaları alanında Türkiye’de birçok çalışmaya önderlik eden Çınar Koleji bünyesinde  ‘Yaşam Becerileri Merkezi’ hayata geçti. Eğitim seferberliğinde yaptığı öncü davranışlarla tanınan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen ‘Yaşam Becerileri Merkezi’ni tanıtan Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, “Bu model sayesinde öğrenci gelecekteki hayata hazırlanacak” dedi.

AR-GE çalışmaları sonucuna bu tür yaşam merkezini kurmaya karar verdiklerini belirten Ünal şu bilgileri verdi: “Çınar Koleji, ‘Yaşam Becerileri Merkezi’ çok özel projesi, mimari ve estetik tasarımıyla uzun AR-GE çalışmaları sonucu ortaya konmuştur. Dünyanın farklı köşelerindeki birçok ülkedeki eğitim modelleri incelendikten sonra geliştirilen proje, her biri öğrencilerin yetenek ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen birbirinden farklı 18 atölyeden oluşuyor. Anasınıfından başlayarak, lise sona kadar her yaş grubu öğrencilerinin yararlanacağı bu atölyelerde, gençler ilgi ve yeteneklerine göre istedikleri çalışmaları özgürce yerine getirme şansına sahip olacaklar.”  

Yaşayarak ve yaparak öğrenme

Ezbere dayalı eğitim yerine, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan sistemle öğrencileri tanıştırdıklarını kaydeden Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, “Life Street olarak ifade edilen ‘Yaşam Becerileri Merkezi’nde öğrencilerimiz hayatta işlerine yararken, onlara artı değerler de katacak birçok bilgi ve uygulamayı öğrenme fırsatı bulurken, yeni beceriler kazanacaklar” dedi. Kadir Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkez, haftada birkaç saat eğitim verilen bir kulüp çalışması yeri değil. ‘Yaşam Becerileri Merkez’, her yaş ve seviye grubundan tüm öğrencinin yararlanacağı ve birçok dersin alanında uzman isimler tarafından atölyelerde gerçekleştirileceği özel bir uygulama alanı. ‘Yaşam Becerileri Merkezi’, eğitim dünyasına yeni bir ufuk kazandırırken, ülkenin yeni eğitim sistemine de bir nevi yol haritası çizecek. Projede dokunarak, hissederek, algılayarak eğitim süreçlerine dahil olan öğrenciler, kelimenin tam anlamıyla ‘yaparak ve yaşayarak’ hayata hazırlanacak.”

Hayrunnisa Gül ‘Çok emek gördüm’

YAŞAM Becerileri Merkezi açılış törenine katılan Hayrunnisa Gül, kurdele kesiminin ardından el işi, ahşap, tekstil ve teknoloji atölyelerini gezdi. Mutfak Atölyesi’nde çocuklarla birlikte hamur açıp mantı büken Bayan Gül, “Çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Eğitim çocuğun altın bileziği. Gerçekten burada çocuklara yapılan büyük bir emek görüyorum. Çok güzel şeyler yapılmış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah arttırsın İnşallah” diye konuştu.

Yabancı dil de var Acil Yardım eğitimi de

YAŞAM Becerileri Merkezi’nde öğrenciler, Mutfak Sanatları Atölyesi’’nde yemek yapmayı, hijyen, temel ve pratik mutfak bilgileri, sofra kültürü, yemek adabı gibi konuları öğrenirken; Çamurev’de çamurdan şekiller ortaya çıkarmayı, Tekstil ve Tasarım Atölyesi’nde; kumaşa şekil vererek dikiş, nakış ve ütü yapmayı, Hayal Atölyesi’nde düşünmeyi ve düşündüklerini yazıya dökmeyi, Story Land’de masal kahramanlarıyla yabancı dili, Galery 3D’de nesneleri algı-yüksekli ve derinlik boyutlarıyla inceleyebilmeyi, 112’de acil ilk yardım ve temel sağlık bilgilerini öğreniyor.

İlklerin okulu ÇINAR KOLEJİ  

18 YILLIK geçmişiyle ülkenin köklü özel okullarından Çınar Koleji, bugüne kadar pek çok akademik başarıya imza attı. Türkiye birincileri yetiştiren okulun, Başakşehir ve Büyükçekmece-Beylikdüzü’nde 52 bin m2 kapalı alana sahip kampüslerinde 2 bin 500 öğrencisi bulunuyor. Kolej, sosyal alanlarda öğrencilerine sağladığı yenilikçi imkanlarla tanınıyor. AVM olarak inşa edilen Büyükçekmece Kampüsü, örnek çalışmayla 5 yıldızlı okula dönüştürüldü. Aynı kampüste 2 bin m2 alanda 18 farklı atölyeden oluşan ‘Yaşam Becerileri Merkezi/ (Life Street), eğitimde ilk olma özelliğini de koruyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarında da yer almaya başlayan, öğrencilere hayat boyu kullanabilecekleri becerileri kazandırma hedefi, Çınar Koleji’nin bu uygulamasıyla önümüzdeki günlerde pek çok kuruma örnek olmaya hazırlanıyor.