DGS tercihleri ne zaman? 2023 DGS sonuçlarý ne zaman açýklanacak? DGS sonuç ve tercih tarihleri
ABONE OL

DGS sonuçlarý için heyecanlý bekleyiþ devam ediyor. Ýki yýllýk üniversite mezunlarýnýn, eðitimlerini 4 yýla tamamlamak için katýlým saðladýðý Dikey Geçiþ Sýnavý (DGS) sonuçlarý ÖSYM'nin Aday Ýþlemleri menüsünden eriþime açýlacak. Peki DGS sonuçlarý ne zaman açýklanacak? Ýþte ÖSYM sýnav takvimine göre 2023 DGS sonuç ve tercih tarihleri

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan yayýmlanan sýnav takvimi sonrasýnda 2023 DGS sonuçlarýnýn açýklanacaðý tarih belli oldu. Buna göre; 2023 DGS sonuçlarý 11 Aðustos'ta açýklanacak.

Adaylar, DGS sýnav sonuçlarýna 11.08.2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaralarý ve aday þifreleriyle eriþebilecektir.

DGS TERCÝHLERÝ NE ZAMAN 2023?

Dikey Geçiþ Sýnavý'nýn (2023-DGS) tercih tarihleri henüz açýklanmadý. Önceki sene tercih iþlemleri, 24 Aðustos - 01 Eylül tarihleri arasýnda yapýlmýþtý. Bu tarihler göz önünde bulundurulduðu zaman 2023 DGS tercihlerinin Aðustos ayýnýn son haftasý baþlamasý bekleniyor.

Meslek yüksekokullarý ile açýk öðretim ön lisans programlarýndan mezun olan baþarýlý öðrencilerin lisans programlarýna yerleþtirme iþlemleri, ÖSYM tarafýndan yürütülecektir.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak Ýnternet aracýlýðýyla elektronik ortamda yapacaklardýr. Adaylarýn yükseköðretim lisans programlarý tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayýmlanan Tablolardan yararlanmalarý gerekmektedir.

DGS'de kaç net kaç puan getirir? DGS puaný nasýl hesaplanýr? DGS Puan hesaplama (yeni sistem)

DGS ile hemþireliðe geçiþ yapýlan bölümler 2023