DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM açıklama yaptı
ABONE OL

Binlerce kişinin merakla beklediği DGS sonuçları için geri sayım başladı. 21 Ağustos'ta gerçekleşen DGS’nin ardından sınava giren binlerce kişi sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Üniversite kayıtlarının sona erip eğitim hayatının da başlaması ile beraber, sınav sonucunun açıklanmasını isteyen binlere kişi için ÖSYM açıklamada bulundu.

 

Bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi birçok kamusal takvimde değişikliğe neden oldu. Sınav tarihlerinde değişiklik olduğu gibi yerleşme takvimlerinde de farklılıklar oluştu. Çeşitli kurumlarda görev değişikliğinin yaşanması da süreci etkiledi.

 

ÖSYM uzun bir süreden beri, sonuçları ve sınavların soru ve cevaplarını kısa sürede yayınlıyordu. Bundan dolayı DGS ( Dikey Geçiş Sınavı)’ye giren kişiler de sonuçların kısa sürede açıklanmasını beklediler. ÖSYM ise yaptığı duyuruda bayramdan sonra sonuçların açıklanacağını ifade etti. Bundan dolayı sonuçların bugün açıklanması bekleniyor.

 

İşte ÖSYM’nin DGS açıklaması.

 

 

 

 

 

DGS SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

DGS TERCİH İŞLEMLERİ

 

DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu kez de tercih işlemlerini yapmak için ter dökecekler. Aldıkları puana göre okul tercihi yapacak olan adaylar ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında yapması gereken işlemler şöyle, Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir.