DGS tercihleri kontenjanları ve taban puanları
ABONE OL

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih yapacak adaylar ÖSYM'den tercih kılavuzu açıklanmasını ve tercihlerin başlamasını bekliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan DGS sonuçlarının ardından, ön lisans mezunu olup dört yıllık Lisans bölümlere yerleşmek isteyen yüz binlerce öğrenci ÖSYM'den gelecek açıklamalara kilitlendi. Buna göre 2018 DGS tercihleri ne zaman başlayacağı merakla sorulmakta. DGS puanı bir yıl geçerli. Tercihler ÖSYM aday işletim sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar dikey geçiş yapabilecekleri program kodlarını tercih işlemlerinde başvuru şartlarını, puan türlerini, kontenjanları tercih kılavuzundan inceleyebilecek. ışığında, 2018 DGS tercihlerinin 29 Ağustos Çarşamba günü itibariyle erişime açılacağı öngörülebilir.

DGS ÖSYM SON DAKİKA DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçları açıklandı.

Bu yıl ilk kez 81 ilde yapılan sınavın sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte günlerdir beklenti içinde olan adaylar, kendi sınav sonuçlarını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Söz konusu sınava katılım sağlayan kişiler, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte, sonuçlarını kontrol edebilir.

DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından her yıl yayımlanan sınav ve yerleştirme takviminde başvuru, sınav ve sonuç açıklanma tarihleri ifade edilmişti. Sonuçlar takvime uygun şekilde açıklandı. Ancak ÖSYM takviminde DGS tercih tarihleri yer almıyordu.

16 Ağustos tarihinde açıklanan ÖSYM DGS sonuçları sonrasında 17 Ağustos tarihinde soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını da erişime açtı. 2017 yılı DGS tercihlerine baktığımızda sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir hafta aralıkla tercihler alınmaya başlandı. Buna göre 20 Ağustos tarihi itibari ile Kurban bayramı tatilinin tamamlanmasının ardından ÖSYM'den yeni bir açıklamanın yapılmasını beklemekteyiz.