2023 DGS tercih kýlavuzu ne zaman yayýnlanacak? DGS tercihleri ne zaman baþlayacak?
ABONE OL

Dikey Geçiþ Sýnavý sonuçlarýnýn açýklanmasýyla birlikte adaylarýn tercih telaþý baþladý. ÖSYM tarafýndan yayýmlanacak olan 2023 DGS tercih kýlavuzunda adaylarýn geçiþ yapabilecekleri 4 yýllýk lisans bölümleri, kontenjanlarý ve özel koþullarý yer alacak. Peki DGS tercihleri ne zaman baþlayacak? 2023 DGS tercih kýlavuzu ne zaman yayýnlanacak? Ýþte detaylar

Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan uygulanan Dikey Geçiþ Sýnavý (2023-DGS) sonuçlarý açýklandý. Þimdi gözler ÖSYM tarafýndan yayýmlanacak tercih kýlavuzuna çevrildi.

2023 DGS TERCÝH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2023 DGS tercih kýlavuzu henüz yayýnlanmadý. ÖSYM tarafýndan yayýmlanacak olan 2023-DGS Tercih Kýlavuzu ve Tablolar, yerleþtirme iþlemleri öncesinde yayýmlanacak.

ÖSYM sýnav takvimine göre Dikey Geçiþ Sýnavý (DGS) sonuçlarý açýklandý. Sýnav sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan tercih süreci baþlayacak.

DGS tercih kýlavuzu, tercihler baþlamadan önce ÖSYM tarafýndan eriþime açýlacak.

2023 DGS TERCÝHLERÝ NE ZAMAN BAÞLAYACAK?

2023-DGS tercih iþlemlerinin baþlayacaðý tarih henüz açýklanmadý. Geçtiðimiz yýl sýnav sonuçlarý yine 11 Aðustos'ta açýklanmýþ, tercihler ise Aðustos'un 24'ünde baþlamýþtý.

Bu tarihler göz önünde bulundurulduðunda DGS tercihlerinin ayný tarihlerde baþlamasý bekleniyor.

DGS TERCÝHLERÝ NASIL YAPILIR?

Adaylar sýnav puanlarýný öðrendikten sonra, DGS tercih iþlemlerini ne zaman ve nasýl yapacaklarýný ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öðrenebilecekler.

Adaylarýn yükseköðretim lisans programlarý tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayýmlanan Tercih Kýlavuzundaki tablolardan yararlanmalarý gerekmektedir.

Tercihlerin doðru olarak yapýlabilmesi için DGS tercih kýlavuzunun dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS taban puanlarý okullarýn en son alým yaptýðý en düþük puaný ifade ediyor. 2023 yýlý DGS taban puanlarý, baþarý sýralamalarý ve kontenjanlarý henüz belli olmadý.

DGS taban puanlarýna iliþkin bilgiler, yerleþtirme iþlemleri tamamlandýktan sonra belli olacak.

Üniversitelerin kontenjanlarý ve taban puanlarý, ÖSYM tarafýndan yayýnlanacak DGS kýlavuzu ile belli olacak.

Adaylar tercih sürecinde listelerini hazýrlarken geçtiðimiz yýlýn DGS taban puanlarýndan yararlanabilirler. Aþaðýdaki baðlantýdan üniversite ve bölümlerin 2022 DGS taban puanlarýný inceleyebilirsiniz.

2022 DGS TABAN PUANLARI ÝÇÝN TIKLAYIN