DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
ABONE OL

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri puanları hesaplama ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sonrası öğrenciler tarafından puan hesaplama yöntemi merak ediliyor. 9 Aralık 2018 Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı ( KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu sona erdi.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT sınavı bugün yapıldı. Binlerce öğrenci sınavın ardından DHBT sınav sonuçları merak konusu oldu. Sınavın ardından adaylar sınavın ardından yorumlar yapmaya başladı. DHBT 1 ve DHBT olmak üzere iki sınav uygulandı ve toplamda 40 soru soruldu. Sınav 60 dakika sürdü. DHBT 1-'de yer alan konular: İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı.  DHBT-2'de yer alan konular ise; Tefsir, Fıkıh, Hadis,  Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet.  DHBT'de yer alan Kur'an-ı Kerim metinleri ve mealleri "Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN: 978-975- 389-081-6, Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali" isimli kaynaktan alınacaktır. Öte yandan, ÖSYM sınav sonuçlarıyla ilgili açıklamayı geçtiğimiz aylarda yayınladığı sınav takvimi listesinde paylaşmıştı. 
 

ÖSYM GİRİŞ

KPSS DHBT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

9 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen KPSS DHBT sınavının soru ve cevpalarının yayınlanacağı tarih henüz belli olmadı ancak ÖSYM tarafından KPSS DHBT soru ve cevaplarının 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. KPSS DHBT sınavının resmi sonuçlarının ise 4 Ocak 2019’da açıklanacağı duyuruldu.

DHBT sınav sonuçları 4 Ocak 2019 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasında olacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haber sitemizden de ulaşabileceksiniz.