ÖSYM AİS KPSS temel kitapçık görüntüleme: KPSS temel soru kitapçığı erişime açıldı!
ABONE OL

6 Eylül'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri KPSS temel soru kitapçığı ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adayların heyecanla beklediği soruların yalnızca yüzde 10'u yayınlandı. Adaylar ÖSYM AİS KPSS temel kitapçık görüntüleme sayfası üzerinden sorulara erişebilirler. KPSS temel kitapçık görüntüleme sayfası haberimizde yer alıyor.

2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'ları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS lisans sonuçları 22 Ekim'de erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

SADECE YÜZDE 10'LUK KISMI AÇIKLANDI

Kamuda çalışmak isteyen çok sayıda vatandaşın girdiği KPSS'nin ardından merakla beklenen haber geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının soru kitapçığı ve cevap anahtarları açıklandı. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte, 2020 KPSS lisans soruları ve cevap anahtarının yalnızca 10'luk kısmı erişime açıldı.

Sistemde şimdilik sınava başvurusu olmayanların da görebildiği yüzde 10'luk kısım görülebiliyor.

SORULARIN yüzde 10'luk kısmını görmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

KPSS TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS Genel yetenek Genel kültür puan hesaplaması nasıl yapılır? KPSS net ve puan hesaplama