KYK 2.yurt yedek sonuçları açıklandı
ABONE OL

2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM ve arasınıf 2. yedek yurt sonuçları açıklanmıştır. KYK yedek yurt sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENMELİDİR?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra her ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar o ayın yurt ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

KYK 3. YEDEK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt yedek yerleştirme işlemleri ve burs başvurularına dair sorgulamalar son günlerde hız kazandı. KYK'nın sağladığı barınma imkanından yararlanmak isteyen ancak yapılan genel yerleştirme ve 1. yedek yerleştirmeden istediği sonucu alamayan üniversite öğrencileri bu kez 3. yedek yerleştirme sonuçlarına odaklanmış durumda. Bunun yanında KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının başlayacağı tarih de yoğun şekilde sorgulanıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1. yedek yerleştirme işlemi 20 Eylül'de tamamlandı. Bu gelişmenin ardından gözler bu kez 2. yedek yerleştirmenin yapılacağı tarihe çevrildi. Öte yandan KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının henüz başlamaması da bu konuda beklenti içinde olan öğrencileri meraklandırdı.

KYK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kalacak yer sorununu çözmek isteyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme sonuçlarını 20 Eylül'de açıklandı. İlk yedekte yerleşemeyen öğrenciler, ikinci yerleştirme için gün saymaya başladı. KYK'dan yapılan açıklamaya göre,  ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konuya dair gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.