KYK yurt baþvurularý ne zaman baþlayacak 2023? KYK yurt baþvurusu nasýl yapýlýr?
ABONE OL

Üniversite sýnavý kapsamýnda tercih sonuçlarýnýn açýklanmasýyla birlikte, kayýt iþlemlerini gerçekleþtirecek olan adaylar KYK yurt baþvurularýnýn ne zaman baþlayacaðýný araþtýrýyor. 2023-2024 Eðitim/Öðretim yýlý KYK yurt baþvurularý üniversite kayýtlarýyla birlikte baþlayacak. Peki KYK yurt baþvurusu nasýl yapýlýr? KYK yurt baþvurularý ne zaman açýklanacak 2023? Ýþte E-Devlet KYK yurt baþvurusu ile ilgili merak edilenler

KYK YURT BAÞVURULARI NE ZAMAN?

Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) üniversite öðrencileri için yurt baþvurularýnýn alýnacaðý tarih ile ilgili henüz resmi bir açýklama yapýlmadý.

Geçtiðimiz yýl KYK yurt baþvurularý 24 Aðustos-28 Aðustos tarihleri arasýnda yapýlmýþtý.

KYK yurt baþvurularýnýn geçtiðimiz sene olduðu gibi üniversite kayýtlarýnýn baþladýðý tarihlerde, yani Aðustos ayýnýn son haftasýndan itibaren alýnmaya baþlamasý öngörülüyor.

2023-YKS sonuçlarýna göre bir programa kayýt hakký kazanan adaylarýn kayýt iþlemleri 28 Aðustos - 1 Eylül tarihleri arasýnda, elektronik kayýtlar ise 28 – 30 Aðustos tarihleri arasýnda yapýlabilecektir.

KYK YURT BAÞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt baþvurularý, belirlenen takvim doðrultusunda e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarasý ve þifreyle birlikte gerçekleþtirilecek.

KYK YURT BAÞVURU EKRANI ÝÇÝN TIKLAYIN

Bakanlýkça belirlenen tarihlerde yedek alým sonuçlarý açýklanmaktadýr. Sonuçlarýn https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekmektedir.

KYK BURS/KREDÝ BAÞVURULARI NE ZAMAN?

2023-2024 Eðitim Öðretim yýlý için KYK burs ve kredi baþvurularýnýn, ÖSYM'in yapacaðý yerleþtirme iþlemlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan Kasým ayý içerisinde gerçekleþtirilmesi bekleniyor.